
Συμψηφισμό οφειλών επιχειρήσεων στο Δημόσιο με επιστροφές φόρων ζητά το ΕΒΕΑ
Το συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές ΦΠΑ, αλλά και των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως ο ΕΦΚ, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας με επιστολή του προέδρου του Κ.Μίχαλου στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Το συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές ΦΠΑ, αλλά και των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως ο ΕΦΚ, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας με επιστολή του προέδρου του Κ.Μίχαλου στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι με αφορμή το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαμάχη της κυβέρνησης και των βενζινοπωλών, «η πρόταση του επιμελητηρίου, που αποτελεί και κοινή θέση ολόκληρου του επιχειρηματικού κόσμου, για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις από επιστροφές Φ.Π.Α., αλλά και των άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως για παράδειγμα ο Ε.Φ.Κ, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν αποτελεί διέξοδο στο πρόβλημα».
Το Ε.Β.Ε.Α. υπενθυμίζει ότι ήδη έχει θέσει το θέμα με δύο επιστολές του, στις 22 Φεβρουαρίου 2010 και στις 5 Μαρτίου 2010, αλλά και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου, την 1η Ιουνίου, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση.
«Σας επαναλαμβάνω ότι η τακτική αυτή που δυστυχώς τηρείτε, σε μια εποχή ανύπαρκτης ρευστότητας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα της πτώχευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους τους και για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν» σημειώνεται στην επιστολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει» – Σταματά τις εμπορικές σχέσεις με την Ισπανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442