Την Τετάρτη αναμένεται η διάσωση των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων στη Χιλή
Την Τετάρτη υπολογίζουν τα σωστικά συνεργεία ότι θα ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων, που μετρούν ήδη πάνω από δύο μήνες εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, μέρος του τοιχώματος της σήραγγας που άνοιξε το γεωτρύπανο πρέπει να ενισχυθεί με ατσάλι.
Την Τετάρτη υπολογίζουν τα σωστικά συνεργεία ότι θα ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων, που μετρούν ήδη πάνω από δύο μήνες εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
Πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, μέρος του τοιχώματος της σήραγγας που άνοιξε το γεωτρύπανο πρέπει να ενισχυθεί με ατσάλι.
Το μεγαλύτερο μέρος της σήραγγας σκάφτηκε μέσα από βράχια, και οι τεχνικοί θεωρούν ότι μπορεί να αντέξει τη διαδρομή της κάψουλας για κάθε έναν από τους 33 εγκλωβισμένους, αλλά περίπου 96 μέτρα θεωρούνται «προβληματικά».
{{{ map }}}Όπως ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου η κυβέρνηση της χώρας ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα με κατάληξη την Τετάρτη προέκυψε μετά την επιθεώρηση της σήραγγας με κάμερα μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξής της νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Οι πολιτικές Αρχές επιμένουν ότι οι διαδικασίες αποφασίζονται με απολύτως τεχνικά κριτήρια, αλλά οι πολιτικές επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες την στιγμή που όχι μόνο οι συγγενείς των εγκλωβισμένων έχουν κατασκηνώσει πάνω από το ορυχείο αλλά και τα ξένα ΜΜΕ καλύπτουν συνεχώς τις επιχειρήσεις.
Ενώ οι τεχνικοί θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί κάτι απρόοπτο ακόμη και εάν δεν ενισχύονταν τα τοιχώματα της σήραγγας, η εικόνα της διάσωσης -που έχει γίνει σε στοίχημα για ολόκληρη τη Χιλή- θα μπορούσε να αμαυρωθεί ανεπανόρθωτα εάν έστω και ένας μεταλλωρύχος τραυματιζόταν θανάσιμα για λόγους που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Επισκοπή
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442