Πλατφόρμα για την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Τη σύσταση ανοιχτής πλατφόρμας διαδικτυακής επικοινωνίας για τη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα προανήγγειλε, σήμερα Παρασκευή, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στην 24η Infosystem στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η πληροφορική να αποτελέσει το μοχλό του ουσιαστικού εκσυγχρονισμού του κράτους και της ελληνικής οικονομίας.
Τη σύσταση ανοιχτής πλατφόρμας διαδικτυακής επικοινωνίας για τη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα προανήγγειλε, σήμερα Παρασκευή, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στην 24η Infosystem και το 16ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η πληροφορική να αποτελέσει το μοχλό του ουσιαστικού εκσυγχρονισμού του κράτους και της ελληνικής οικονομίας, κυρίως μέσα από τη δημιουργία ενός κινήματος νεανικής και νέας επιχειρηματικότητας.
«Δυστυχώς, εγκλωβίσαμε τα όνειρα και τα προσόντα της νέας γενιάς στην υπόσχεση για μια θέση στο δημόσιο. Δημιουργήσαμε στρατιές χιλιάδων άνεργων, υποαπασχολούμενων και κακώς αμειβόμενων νέων, αντί να τους πάρουμε από το χέρι και να τους βοηθήσουμε να τολμήσουν, να εμπιστευθούν τις δυνάμεις τους και να επιχειρήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ανοιχτής και διαδραστικής πλατφόρμας διαδικτυακής επικοινωνίας του υπουργείου για τη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα.
«Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορεί κανείς να καταθέσει τις προτάσεις και τις ιδέες του, να δικτυωθεί με πιθανούς συνεργάτες, να συνδιαμορφώσει ένα επενδυτικό σχέδιο και το κυριότερο, να έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει σήμερα η ελληνική πολιτεία, πχ μέσω του ΕΣΠΑ ή του ΕΠΑΝ», σημείωσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον ίδιο καμία ιδέα δεν ευδοκιμεί, αν δεν υπάρχουν υποδομές για να στεγάσουν την έρευνα, κίνητρα για να ενθαρρύνουν το ρίσκο, κανόνες για να προωθήσουν συνεργασίες με τα πανεπιστήμια και την αγορά.
«Χρειάζεται ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα δίνει στην ιδέα οικονομική και κοινωνική αξία και θα τη μετουσιώνει σε ελκυστικό προϊόν. Στην Ελλάδα υπολειπόμαστε, αλλά σιγά – σιγά λαμβάνουμε το μήνυμα», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442