Ο Kimi Raikkonen απέκλεισε τη Renault F1
Ο Φινλανδός διαβεβαίωσε ότι δεν θα οδηγεί για την ομάδα του Enstone στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 και το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όπου η Citroen Junior τον περιμένει για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Ο Kimi Raikkonen απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγεί για τη Renault F1 στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 και πλέον όλα δείχνουν ότι ο Φινλανδός θα συνεχίσει την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2011, όπου η Citroen είναι διατεθειμένη να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
Η θέση στη Renault F1 είναι η τελευταία από τις ανταγωνιστικές ομάδες της Formula 1 που έχει μείνει ελεύθερη – αλλά, έτσι κι αλλιώς, ο Kimi δεν είχε αποφασίσει αν θα ήθελε να επιστρέψει στη Formula 1 και να αφήσει το WRC.
Ο Φινλανδός, μιλώντας στην εφημερίδα Turun Sanomat της πατρίδας του, φάνηκε εκνευρισμένος από τα δημόσια σχόλια των διοικητών της Renault F1 ότι δεν είναι βέβαιοι αν ο K. Raikkonen έχει το κίνητρο να πετύχει ξανά στη F1 αλλά βρίσκουν κολακευτικό το ενδιαφέρον του για μια θέση στο κόκπιτ της ομάδας.
«Είμαι πολύ απογοητευμένος με τον τρόπο που χρησιμοποίησαν το όνομά μου για λόγους marketing» είπε ο Kimi. «Δεν σκέφτηκα ποτέ σοβαρά να οδηγήσω για τη Renault και μπορώ να σας διαβεβαιώσω 100% ότι δεν θα οδηγώ για εκείνη τον επόμενο χρόνο. Ο manager μου επικοινώνησε μαζί τους πολλές εβδομάδες πριν κι αυτό είναι όλο».
Την ίδια στιγμή, η Citroen Junior περιμένει την απόφαση του Φινλανδού για την ανανέωση του συμβολαίου των δύο πλευρών. Ο διευθυντής της ομάδας, Benoit Nogier, τόνισε: «Προς το παρόν ο Kimi δεν έχει δεσμευτεί για το νέο χρόνο. Μέχρι τώρα έχει δείξει να εκτιμά αυτό που κάνει και την επιθυμία να συνεχίσει.
Ο ίδιος θα καθορίσει τη μοίρα του και είναι στο χέρι του να μας ενημερώσει αν θέλει να συνεχίσει μαζί μας του χρόνου ή όχι. Θα τον δεχθούμε με μεγάλη χαρά αν θέλει να συνεχίσει. Είναι νωρίς ακόμα για να αποφασίσουμε, δεν υπάρχει προθεσμία», κατέληξε.
auto.in.gr
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)













![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442