Η Βικτόρια Χισλοπ μιλά για «Το Νησί»
Ενθουσιασμένη από τον τρόπο που οι Έλληνες «αγκάλιασαν» το βιβλίο της, αλλά και την ίδια, δηλώνει η Βρετανίδα συγγραφέας του best-seller «Το Νησί» (εκδόσεις Διόπτρα), Βικτόρια Χίσλοπ, που αισθάνεται προνομιούχα για το γεγονός ότι, έχει πολλούς, καλούς φίλους στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ομογενειακό ειδησεογραφικό portal «greekreporter», η Βικτόρια Χίσλοπ εκφράζει την ευγνωμοσύνη […]
«Ήταν μια μοναδική εμπειρία κι αισθάνομαι ιδιαίτερα προνομιούχα για το γεγονός ότι έχω τόσο πολλούς, καλούς φίλους στην Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, στην ερώτηση, εάν επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, απαντά: «Ναι, πολύ συχνά. Μερικές φορές, αισθάνομαι πως η πιο κατάλληλη ερώτηση θα ήταν: ‘επισκέπτεστε τη Μεγάλη Βρετανία συχνά;’. Μένω τόσο πολύ στην Ελλάδα».
Η Βικτόρια Χίσλοπ, που πέρασε, όπως λέει, αμέτρητες ώρες, στη Σπιναλόγκα, το μικρό αυτό νησάκι, που κλείνει από τα βόρεια τον κόλπο της Ελούντας, στην επαρχία Μεραμπέλλου του νομού Λασιθίου Κρήτης, αποκαλύπτει πως αυτό που τη συγκίνησε βαθύτατα ήταν «κάποια κομμάτια κουρτίνας σ’ ένα από τα παράθυρα», που την έκαναν, όπως λέει, να συνειδητοποιήσει πως την είχε κρεμάσει κάποιος, «που έπρεπε να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το γεγονός ότι η ζωή του εκεί δεν θα ήταν σε προσωρινή, αλλά μόνιμη βάση».
Η Βικτόρια Χίσλοπ αποκαλύπτει ακόμη ότι απέρριψε πρόταση από το Χόλιγουντ για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της κι επέλεξε την τηλεοπτική του μεταφορά, στην Ελλάδα, μέσα από την ομώνυμη σειρά «Το Νησί», που θα αρχίσει να προβάλλεται σε λίγες ημέρες από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Απέρριψα την πρόταση ενός παραγωγού του Χόλιγουντ, ο οποίος με προσέγγισε, επειδή δεν πείστηκα ότι, θα χειριζόταν με ευαισθησία το ζήτημα της λέπρας […] κι όταν ξεκαθάρισα ότι θέλω να έχω ανάμειξη στο όλο project, δεν χάρηκε.
Οπότε, αυτό ήταν και το τέλος της ιστορίας για μένα! Αλλά, εάν βρισκόταν ένας άλλος παραγωγός του Χόλιγουντ στο δρόμο μου, σίγουρα θα το σκεφτόμουν, αλλά με τις ίδιες προϋποθέσεις», εξηγεί η Βικτόρια Χίσλοπ.
«Το Νησί» κατείχε επί οχτώ συνεχείς εβδομάδες την πρώτη θέση στον κατάλογο των best-sellers, στη Βρετανία, έχοντας πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και η ελληνική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)












































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442