Εξεταστική για την οικονομία από το 1996 έως το Μάιο του 2010 ζητεί ο ΛΑΟΣ
Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, που θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες για την περίοδο 1996 - Μάιο 2010, προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να περιοριστεί η έρευνα μόνο επί κυβερνητικής θητείας της ΝΔ αλλά και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Συνάντηση Καρατζαφέρη - Έβερτ.
Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, που θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες για την περίοδο 1996 – Μάιο 2010, προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να περιοριστεί η έρευνα μόνο επί κυβερνητικής θητείας της ΝΔ αλλά και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπαναδρέου, ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «το ζήτημα αλλοιώσεως των δημοσιονομικών στοιχείων προκύπτει ήδη από την περίοδο μετά το 1996, οπότε η τότε κυβέρνηση διαχειρίστηκε το στόχο ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ».
Σημειώνει ακόμα ότι «για το γεγονός αδυναμίας δανεισμού της χώρας από τις διεθνείς αγορές προφανώς έχει παίξει ρόλο και η περίοδος της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ από Οκτώβριο 2009 μέχρι το Μάιο 2010».
Συνάντηση Καρατζαφέρη – Έβερτ
Έν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και μετά το τέλος της, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο κ. Έβερτ τού είπε πως παρακολουθεί την προσπάθεια που κάνει και τον ενθάρρυνε να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια για ένα διάλογο στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ από το καλοκαίρι με τους πρώην προέδρους της ΝΔ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διαλόγου στην Κεντροδεξιά.
Η συνάντηση με τον κ. Έβερτ επρόκειτο να γίνει το καλοκαίρι, αλλά είχε αναβληθεί μετά από ξαφνική αδιαθεσία του πρώην προέδρου της ΝΔ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντικαταστάθηκε ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ωρωπού με απόφαση Κικίλια
- Πώς το scrolling επηρεάζει τον εγκέφαλό μας
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζητά εκλογές και οδηγείται σε «μετωπική» με τον Μητσοτάκη
- Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ – Ποιοι πάνε ταμείο
- Συνταγή: Σαλάτα με κριθαράκι και ρεβύθια
- Το σπιράλ της ακρίβειας: Εκρηκτικές ανατιμήσεις, νέες απειλές και καθηλωμένα εισοδήματα
- Ξεκινά η επιχείρηση «Ελευθερία» των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ – Τάνκερ χτυπήθηκε από «άγνωστα βλήματα» ανοικτά των ΗΑΕ
- Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442