Στη Μέση Ανατολή η Κ.Άστον, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για συνέχιση των συνομιλιών
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον αναχωρεί την Τετάρτη για τη Μέση Ανατολή, την ώρα που οι διπλωματικές πιέσεις αυξάνονται, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια πιθανή αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον αναχωρεί την Τετάρτη για τη Μέση Ανατολή, την ώρα που οι διπλωματικές πιέσεις αυξάνονται, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια πιθανή αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.
«Πηγαίνω απόψε στη Μέση Ανατολή και θα συναντήσω τον (ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ) Τζορτζ Μίτσελ, όταν προσγειωθώ την Πέμπτη» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, η Κ.Άστον.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, ο οποίος τον πίεσε να σταματήσει η εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη.
Νωρίτερα, ο Μπ.Νετανιάχου επανέλαβε τη δέσμευση ότι παραμένει προσηλωμένος στην ειρηνευτική διαδικασία, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.
Και όλα αυτά, την ώρα που οι προκλητικές δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Αβινγκόρ Λίμπερμαν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ότι θα «απαιτηθούν ακόμη δεκαετίες» για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, προκάλεσαν την οργή τόσο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου όσο και των Παλαιστινίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442