
Επιφυλάξεις φορέων επί του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες
Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείου και Κύρωση Δασικών Χαρτών.
Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείου και Κύρωση Δασικών Χαρτών.
Οι προβληματισμοί και αντιρρήσεις τους εστιάστηκαν κυρίως στα άρθρα που αφορούν την κατάρτιση δασικών χαρτών, τους οικισμούς και τη δημιουργία του Πράσινου Ταμείου.
Απαντώντας στα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την επίμαχη διάταξη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες γιατί ποτέ δεν τηρήθηκε το «άπαξ δάσος, πάντα δάσος».
«Ξέρουμε ότι δεν φέρνουμε το τέλειο νομοσχέδιο. Όμως το στοίχημα το δικό μας ήταν εξ αρχής να νοικοκυρέψουμε αυτό το άναρχο καθεστώς. Θέλουμε ή όχι δασικούς χάρτες; Παίρνουμε το ρίσκο να προχωρήσουμε τη διαδικασία ή αφήνουμε τις συντεχνίες να συνεχίσουν το πάρτι τους», σχολίασε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα μυστικά σεξ κλαμπ του Λος Άντζελες – Αλήθεια, τι γνώριζαν οι γείτονες;
- Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
- Σοκ για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Υπέστη ξανά καρδιακή προσβολή
- Μήνυμα Πλακιά σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη» – Τι είπε για την Καρυστιανού
- Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή – Τη Μ. Τρίτη οι υπόλοιποι έντεκα