«Μαμούθ» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ανακοίνωσε η Deutsche Bank
Κεφάλαια 9,8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αντλήσει με ΑΜΚ η Deutsche Bank, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταιών ημερών. Η αύξηση «μαμούθ» στοχεύει τόσο στην εξαγορά μεγαλύτερου ποσοστού της Postbank όσο και στην ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης εν όψει των νεών κανονισμών της «Βασιλείας ΙΙΙ».
Κεφάλαια 9,8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε την Κυριακή πως σχεδιάζει να αντλήσει με ΑΜΚ η Deutsche Bank, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταιών ημερών.
Η αύξηση «μαμούθ» θα γίνει με έκδοση νέων μετοχών και στοχεύει τόσο στην εξαγορά μεγαλύτερου ποσοστού της Postbank όσο και στην ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης «για να αντεπεξέλθει στις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο και την επιχειρηματική ανάπτυξη», όπως ανέφερε η ανακοίνωση της τράπεζας, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
Προφανώς η τράπεζα εννοεί τους νέους κανονισμούς της «Βασιλείας ΙΙΙ» για την κεφαλαιακή επάρκεια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν την Κυριακή στην ελβετική πόλη.
Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν και τις υπόλοιπες γερμανικές τράπεζες σε αναζήτηση κεφαλαίων, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι 10 μεγαλύτεροι οργανισμοί θα χρειαστούν συνολικά 105 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η Deutsche Bank στοχεύει επίσης στο να αντλήσει εγκαίρως τα απαραίτητα κεφάλαια για να ενισχύσει τη θέση της στην Postbank (της οποίας ελέγχει το 30%). προλαμβάνοντας τους υπόλοιπους «μνηστήρες» της Postbank στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό τοπίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442