Ακόμα πέντε αυτοκτονίες στη France Telecom μέσα σε δύο εβδομάδες
Πέντε ακόμα υπάλληλοι της France Telecom αυτοκτόνησαν σε διάστημα δύο εβδομάδων, γεγονός που εντείνει την ανησυχία στη διοίκηση της ημικρατικής εταιρείας, στην οποία έχουν σημειωθεί 58 αυτοκτονίες από το 2008.
Πέντε ακόμα υπάλληλοι της France Telecom αυτοκτόνησαν σε διάστημα δύο εβδομάδων, γεγονός που εντείνει την ανησυχία στη διοίκηση της ημικρατικής εταιρείας, στην οποία έχουν σημειωθεί 58 αυτοκτονίες από το 2008.
Φέτος έχουν θέσει τέρμα στη ζωή τους 23 εργαζόμενοι, χωρίς πάντως να είναι σαφές αν οι αυτοκτονίες συνδέονται με τις συνθήκες εργασίας στη εταιρεία των 100.000 υπαλλήλων.
Τον Απρίλιο, η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την υπόθεση μετά από μήνυση που κατέθεσε το συνδικάτο Sud PTT. Η France Telecom κατηγορείται ότι σκοπίμως δημιουργεί αφόρητο εργασιακό περιβάλλον για να εξωθήσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση και να περιορίζει τις δαπάνες.
Επειδή η France Telecom είναι ημικρατική εταιρεία, πολλοί από τους υπαλλήλους της θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να απολυθούν.
Το Φεβρουάριο, έκθεση για τις συνθήκες εργασίας στην France Telecom που παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα του Παρισιού συμπέρανε ότι μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία και να κατηγορηθεί η εταιρεία για ηθική παρενόχληση.
Τον Ιούλιο, δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία από τις αυτοκτονίες μπορεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα, καθώς ο αυτόχειρας, 51 ετών, είχε αφήσει αποχαιρετιστήριο σημείωμα που ανέφερε ότι οι συνθήκες εργασίας τον οδήγησαν στην πράξη του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442