Διαψεύδει ο Γκρούεφσκι ότι υπάρχει νέα πρόταση Νίμιτς για την ονομασία
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απέρριψε ως «εντελώς ανακριβές» ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς έχει υποβάλει πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», αποδίδοντας τέτοιου είδους εικασίες σε ελληνικά ΜΜΕ.
«Ο κ. Νίμιτς δεν έχει υποβάλει καμία νέα πρόταση. Κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανακριβές. Πρόκειται για εικασίες που εμφανίζονται τακτικά στα ελληνικά ΜΜΕ και οι οποίες αναμένεται να πληθύνουν την προσεχή περίοδο, καθότι στην Ελλάδα ήδη έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.
«Εμείς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτές τις αναφορές και ελπίζω και εσείς να είστε πιο προσεκτικοί στις αναλύσεις σας σχετικά με τα γραφόμενα στα ελληνικά ΜΜΕ», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της χώρας του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
- Μπόνι Τάιλερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια του Total Eclipse of the Heart
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κεσσές αποστομώνει Βορίδη – «Γνωρίζει και παριστάνει τον ανίδεο, η δικαστική απόφαση τον αναφέρει 44 φορές»
- Ζότα Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα που ήθελα να κάνω στην καριέρα μου»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 4,4% τον Ιούνιο
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442