Λίμνη Καστοριάς: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία κατοίκων για την δυσοσμία
Κρεμώντας άσπρες κορδέλες στα κιγκλιδώματα του προαύλιου του κτιρίου της νομαρχίας Καστοριάς, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους περιβαλλοντικοί φορείς και κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι, από το περασμένο Σάββατο(28/8), διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία που προέρχεται από τη λίμνη.
Κρεμώντας άσπρες κορδέλες στα κιγκλιδώματα του προαύλιου του κτιρίου της νομαρχίας Καστοριάς, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους περιβαλλοντικοί φορείς και κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι, από το περασμένο Σάββατο(28/8), διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία που προέρχεται από τη λίμνη.
Τα μέλη του πολιτιστικού και οικολογικού συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», εμμένουν με τον τρόπο αυτό στην πρωτότυπη διαμαρτυρία τους, έξω από τη νομαρχία.
«Σήμερα (1/9) κρεμάσαμε μία μεγάλη κορδέλα με το μήνυμα, 250 κορδέλες αφαιρέθηκαν από το νομάρχη και συνεχίζουν οι πολίτες να κρεμούν άλλες μικρότερες, ως μέσο πίεσης για τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία της λίμνης της Καστοριάς», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η γραμματέας του συλλόγου, Ελένη Τσαδήλα, η οποία προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις.
Προχθές, εξάλλου, συνεδρίασε εκτάκτως το νομαρχιακό συμβούλιο Καστοριάς, με κύριο θέμα τη σωτηρία της λίμνης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε από την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ ΑΕ), το Επιχειρησιακό Σχέδιο Εξυγίανσης Προστασίας & Ανάδειξης της λίμνης.
Τα κυριότερα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η λίμνη είναι: η έλλειψη οργανωτικού – διοικητικού μηχανισμού, η εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, η υπερανάπτυξη καλαμώνων σε πολλά τμήματα της παρόχθιας ζώνης, φαινόμενα ευτροφισμού λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, η φθίνουσα πορεία αυτόχθονων ειδών ψαριών και η ελάττωση του μέσου βάθους της, λόγω φαινομένων προσχώσεων από τους χειμάρρους, που καταλήγουν σε αυτή.
Τα μέτρα για την εξυγίανση, την προστασία και ανάδειξη της λίμνης θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο νομάρχης, Κώστας Λιάντσης, με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος και ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ, Γιώργος Αμανατίδης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442