Στην ανάδειξη του ρέματος της Κυψέλης με την απομάκρυνση, αυθαίρετων κατασκευών μεταξύ των οδών Κρίσσης και Ιαπετού προχώρησε χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.
Μικρό τμήμα του ρέματος της Κυψέλης έχει επιβιώσει από την πυκνή δόμηση της περιοχής, αλλά καλυπτόταν από εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα υπολείμματα παλιάς αυθαίρετης κατασκευής.
Στο πλαίσιο προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των ρεμάτων και διεύρυνσης των κοινόχρηστων εκτάσεων, απομακρύνθηκαν οι αυθαίρετες κατασκευές και ο χώρος θα καθαριστεί και θα αποκατασταθεί.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.