Άνοδο 0,92% σημείωσε το Χρηματιστήριο την Δευτέρα
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, η αγορά τη Δευτέρα, αδύναμη όμως να συγκρατήσει τα αρχικά υψηλά κέρδη. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.561,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,92%. Ωστόσο, ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 2,23%, τα οποία περιορίσθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών. Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ο χαμηλός όγκος συναλλαγών, στα 45,153 εκατ. ευρώ.
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, η αγορά τη Δευτέρα, αδύναμη όμως να συγκρατήσει τα αρχικά υψηλά κέρδη.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.561,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,92%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 2,23%, τα οποία περιορίσθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών.
Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ο χαμηλός όγκος συναλλαγών, στα 45,153 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,16% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,83%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων +3,81% και των Ταξιδιών +2,93%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου -0,37% και των Τραπεζών -0,26%.
100 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 59 πτωτικά και 43 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Q&R +20,00%, Imperio +19,51%, ΑΕΓΕΚ (κο) +17,07% και Εδραση +14,29%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Κλωνατέξ (κο) -16,67%, Ξυλεμπορία (πο) -9,38%, ΚΡΕΚΑ -8,24% και Yalco -7,69%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442