Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για τη μετάταξη προϊόντων στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ
Εναλλακτικά σενάρια στο θέμα της μαζικής μετάταξης προϊόντων από τον χαμηλό στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση, με δεδομένη την οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών και την ασφυξία στην αγορά. Μεταξύ άλλων, μελετάται η επιλεκτική μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 23%.
Εναλλακτικά σενάρια στο θέμα της μαζικής μετάταξης προϊόντων από τον χαμηλό στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση, με δεδομένη την οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών.
«Δεν μπορούμε να στύψουμε άλλο το λεμόνι» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών για το ενδεχόμενο μαζικών μετατάξεων προϊόντων και υπηρεσιών στον ανώτατο συντελεστή 23%.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» να γίνουν πολύ επιλεκτικές μετατάξεις προϊόντων από το 11% στο 23% και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει εφαρμογή του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 30% των προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης που βρίσκονται σήμερα στο 11% και αναφέρεται στο Μνημόνιο.
Ακόμη εξετάζεται το σενάριο ενός χαμηλότερου του 23% συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
- Αλεξάνδρου κι Ελληνίδου στη Μύκονο – Θα παντρευτούν στο νησί των ανέμων;
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442