Αποχώρηση από την ηγεσία του ΑΚΡ εάν χάσει τις εκλογές του 2011, προανήγγειλε ο Τ.Ερντογάν
Διατεθειμένος να εγκαταλείψει την ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), εάν χάσει τις εκλογές του 2011, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Δήλωσε, επίσης, ότι θα λάβει μέρος για τελευταία φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 2011, διευκρινίζοντας ότι μετά το τέλος αυτής της θητείας σκέφτεται να συνεχίσει να συμμετέχει στην πολιτική ζωή στους κόλπους μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Διατεθειμένος να εγκαταλείψει την ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), εάν χάσει τις εκλογές του 2011, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
«Εάν το κόμμα μου καταλάβει τη δεύτερη θέση στις εκλογές του 2011, πράγμα μη αναμενόμενο, θα αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου διότι θα έχω την ευθύνη για την τύχη μιας κυβερνώσας παράταξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο Ρίζε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κυβερνά τη χώρα από το 2002 και ο Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει ότι θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, ώστε να διασφαλίσει και τρίτη κυβερνητική θητεία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα λάβει μέρος για τελευταία φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 2011, διευκρινίζοντας ότι μετά το τέλος αυτής της θητείας σκέφτεται να συνεχίσει να συμμετέχει στην πολιτική ζωή στους κόλπους μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Ο Ταγίπ Ερντογάν περιοδεύει στην Τουρκία, καλώντας τους ψηφοφόρους να εγκρίνουν την αμφιλεγόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση στο δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, το οποίο θα αποτελέσει και κρίσιμη δοκιμασία για τη δημοτικότητα της κυβέρνησής του.
Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι μέσω των συνταγματικών τροποποιήσεων επιδιώκει να πλήξει τον χωρισμό των εξουσιών και να εξουδετερώσει τους κοσμικούς δικαστικούς θεσμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νικολάς Μαδούρο: Από το γαλάζιο φούτερ της Origin στη γκρι φόρμα της Nike
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα που επέλεξε ο Μπενίτεθ για το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος (pic)
- Κίνα: Η αστυνομία συνέλαβε δύο άντρες για την ανάρτηση μίας εικόνας με… «γκέι πάντα»
- ΠΑΟΚ: Η μεγάλη ευκαιρία με το «τακουνάκι» του Γιακουμάκη (vid)
- «Τα γυμνά της μητέρας μου είναι δώρο» – Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, Κάια Γκέρμπερ, για τη μοναχική παιδική ηλικία και το «χαμαιλεοντικό» αύριο
- Μακρόν: Η Γαλλία και η Ευρώπη θέλουν «σεβασμό

