Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στο αρχιπέλαγος των νησιών Βανουάτου στον Ειρηνικό
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο αρχιπέλαγος των Νήσων Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι Aρχές προειδοποίησαν του κατοίκους να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς προκλήθηκε τσουνάμι ύψους 23 εκατοστών.
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο αρχιπέλαγος των Νήσων Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με αυστραλούς σεισμολόγους.
Οι Aρχές προειδοποίησαν του κατοίκους να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς προκλήθηκε τσουνάμι ύψους 23 εκατοστών.
«Ζητήσαμε από τους κατοίκους να ανέβουν στους λόφους, αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για ζημιές» τόνισε ο υπαστυνόμος Ρίζα Φρετ.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:24 τοπική ώρα κοντά στην πρωτεύουσα, σε βάθος 60 χιλιομέτρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442