
Μειωμένες τιμές για φάρμακα που χορηγούνταν μόνο από νοσοκομεία
Κατά 10,41% μειώνει νέα αγορανομική διάταξη του υπουργείου Οικονομίας τις τιμές ορισμένων φαρμάκων για νοσοκομειακή χρήση που διατίθενται και σε φαρμακεία. Με τη διάταξη, καθορίζεται επίσης ποσοστό κέρδους 2,5% για τις φαρμακαποθήκες και 18% για τα φαρμακεία.
Κατά 10,41% μειώνει τις λιανικές τιμές των φαρμάκων του Ν3816/2010 αγορανομική διάταξη που εκδόθηκε την Τρίτη. Ο νόμος αφορά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα για θεραπεία σοβαρών ασθενειών, που έχουν άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση ή άδεια για έναρξη χορήγησης στο νοσοκομείο και παρακολούθηση από ειδικό ιατρό.
Με τη νέα Αγορανομική Διάταξη καθορίζονται ποσοστά κέρδους 2,5% για τις φαρμακαποθήκες (επί της νοσοκομειακής τιμής) και 18% για τα φαρμακεία (επί του συνόλου νοσοκομειακής τιμής και κέρδους φαρμακαποθήκης).
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί και θα ισχύσει ταυτόχρονα με το σχετικό Δελτίο Τιμών, οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τα εν λόγω φαρμακευτικά προϊόντα και από τα φαρμακεία και να μην απευθύνονται αποκλειστικά στα νοσοκομεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέρασε από την Βουλή των ΗΠΑ νομοσχέδιο για βοήθεια στην Ουκρανία και κυρώσεις στη Ρωσία
- Απάντηση του προέδρου της Κούβας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και μελών της οικογένειας Κάστρο
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
