Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου με στόχο… την επανάληψη του 2006
Το προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που φιλοξενήθηκε στη Βουδαπέστη, το 2006, ήταν το πλέον επιτυχημένο για τα ελληνικά «χρώματα» σε κολύμβηση και συγχρονισμένη. Το 2008 στο Αϊντχόφεν, η χώρα μας κατέκτησε δύο μετάλλια, αλλά ο Άρης Γρηγοριάδης έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης. Ξεκινούν την Τετάρτη οι αγώνες και ολοκληρώνονται στις 15 Αυγούστου.
Το προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που φιλοξενήθηκε στη
Βουδαπέστη, το 2006, ήταν το πλέον επιτυχημένο για τα ελληνικά
«χρώματα», καθώς έφερε συγκομιδή επτά μεταλλίων (δύο ασημένια και πέντε
χάλκινα), σε κολύμβηση και συγχρονισμένη.
Το 2008 στο Αϊντχόφεν η χώρα μας κατέκτησε -μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων του Δρυμωνάκου- δύο μετάλλια, αλλά ο Άρης Γρηγοριάδης έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης. Περίπου έξι μήνες αργότερα τον μιμήθηκε στο Ντουμπρόβνικ ο Σπύρος Γιαννιώτης, χαρίζοντας στη χώρα μας μία δεύτερη ευρωπαϊκή νίκη.
Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει στις προηγούμενες διοργανώσεις 15 μετάλλια (δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και εννέα χάλκινα), εκ των οποίων εννέα στην κολύμβηση, πέντε στη συγχρονισμένη και ένα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. Αναλυτικά:
Κολύμβηση
Χρυσό: Αρης Γρηγοριάδης (50μ. ύπτιο, 2008)
Ασημένια: Αρης Γρηγοριάδης (50μ. ύπτιο, 2006), Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ.
πεταλούδα, 2006), Αρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2008)
Χάλκινα: Εθνική ομάδα ανδρών (4Χ200μ. ελεύθερο, 2002), Νέρι Νιαγκουάρα (100μ. ελεύθερο, 2004), Αρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2006), Εθνική ομάδα ανδρών (4Χ200μ. ελεύθερο, 2006), Νέρι Νιαγκουάρα (100μ. ελεύθερο, 2006)
Συγχρονισμένη κολύμβηση
Ασημένιο: Χριστίνα Θαλασσινίδου (Σόλο, 1991)
Χάλκινα: Χριστίνα Θαλασσινίδου (Σόλο, 1995), Εθνική ομάδα (Κόμπο, 2004), Ναταλία Ανθοπούλου (Σόλο, 2006), Ελευθερία Φτούλη-Εύη Μακρυγιάννη (Ντουέτο, 2006)
Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας
Χρυσό: Σπύρος Γιαννιώτης (5χλμ., 2008)
* Στο Ντουμπρόβνικ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442