Ομάδα που διαρκώς μεγαλώνει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον Μπουμσόνγκ
Το γεγονός ότι δεν υπολογιζόταν για θέση βασικού στη Λιόν ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφασή του να εγκαταλείψει ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ τους «λιονέ». Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στα γαλλικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι λυπήθηκε για την αποχώρησή του. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του, που εντάχθηκε σε μια ομάδα που διαρκώς μεγαλώνει και εξελίσσεται. Με τη συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σίλβα συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στον Καναδά.
Το γεγονός ότι δεν υπολογιζόταν για θέση βασικού στη Λιόν ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφασή του να εγκαταλείψει ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ τους «λιονέ». Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στα γαλλικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι λυπήθηκε για την αποχώρησή του. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του, που εντάχθηκε σε μια ομάδα που διαρκώς μεγαλώνει και εξελίσσεται.
«Λυπήθηκα που έφυγα από την Λιόν. Μετά τα όμορφα χρόνια που πέρασα εκεί, θεωρούσα ότι μπορεί και να έκλεινα εκεί την καριέρα μου. Όταν ο ένας σύλλογος σου δείχνει πως σε θέλει και ο άλλος ότι σε έχει για αντικαταστάτη, η διαφορά είναι μεγάλη» τόνισε αρχικά ο 30χρονος στόπερ.
Κατόπιν πρόσθεσε:
«Δεν νιώθω πίκρα, ούτε θυμό. Θα μπορούσα να παραμείνω αλλά μερικές φορές είσαι το θύμα κάποιων αποφάσεων. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πήγα στον Παναθηναϊκό, επειδή είναι μια ομάδα που θέλει διαρκώς να μεγαλώνει».
Προπόνηση στον Καναδά οι «πράσινοι»
Την παρθενική τους προπόνηση στο Τορόντο πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού με νέο πρόσωπο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που ενσωματώθηκε στην αποστολή.
Ο Βραζιλιάνος άσος ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα, κάτι που θα κάνει καιρό, αφού βρίσκεται πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες του «τριφυλλιού».
Την Κυριακή 1 Αυγούστου αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή των «πρασίνων» και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ που θα αναχωρήσει τα ξημερώματα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Τορόντο.
Δεν είναι βέβαιο αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Νίκο Νιόπλια στο φιλικό της Τρίτης με την Ίντερ, ίσως παίξει για 10-15 λεπτά, αλλά στο ματς της 6ης Αυγούστου με τη Μίλαν θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.