«Ήρθα στους Σικάγο Μπουλς της Ευρώπης» είπε ο Μάριτς
«Σικάγο Μπουλς της Ευρώπης» χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Αλεξ Μάριτς, κατά την άφιξη του στην Αθήνα λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι. Το νέο απόκτημα των «πρασίνων» υποδέχτηκε ο μάνατζερ της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, που θα αναλάβει να εγκλιματίσει την Αυστραλό στην πόλη και την ομάδα.
«Σικάγο Μπουλς της Ευρώπης» χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Αλεξ Μάριτς, κατά την άφιξη του στην Αθήνα λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι. Το νέο απόκτημα των «πράσινων» υποδέχτηκε ο μάνατζερ της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, που θα αναλάβει να εγκλιματίσει την Αυστραλό στην πόλη και την ομάδα.
Ο αντικαταστάτης του Νίκολα Πέκοβιτς στο ρόστερ των «πράσινων, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά τότε θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας και το «τριφύλλι» θα προβεί στην ανακοίνωσή του.
Ο Αυστραλός κατά την έξοδό του από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, αναφέρθηκε στην εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε πέρυσι με την Παρτιζάν και τη χαρά του που του χρόνου θα παίζει για τον Παναθηναϊκό:
«Παίξαμε καλά πέρυσι, πήγαμε στο final 4 αλλά χάσαμε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν μπορώ να ξεχάσω για το καλάθι του Τσίλντρες στο τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».
Ερωτώμενος για τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό, απάντηση: «Γιατί έχει τον μεγαλύτερο προπονητή στην Ευρώπη, την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, με μεγάλη ιστορία.
»Είναι σαν να παίζεις στους Σικάγο Μπουλς της Ευρώπης. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να βελτιώσω τον εαυτό μου και να δείξω στον κόσμο ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ.
»«Αυτά που έχει κάνει ο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό τα χρόνια που βρίσκεται εδώ είναι απίστευτα. Είναι ο Φιλ Τζάκσον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν ξέρω τι να περιμένω, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω σκληρά, θα ακούω τον προπονητή μου και θα προσπαθήσω να περάσω καλά».
Σχετικά με το γεγονός ότι στους «πράσινους» θα συναντήσει τον φίλο του Μιλένκο Τέπιτς, επεσήμανε: «Είναι πολύ καλός και έξυπνος παίκτης, μου έστειλε μήνυμα πριν δύο μέρες για να με συγχαρεί που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω μαζί του. Μου είπε ότι θα έχω περάσω καταπληκτικά εδώ, θα ευχαριστηθώ».
Όσο για το αν είναι έτοιμος να καλύψει το κενό του Πέκοβιτς, υποστήριξε ότι: «Η πίεση είναι μεγάλη, το ξέρω ότι ο κόσμος και όλοι στην ομάδα θα περιμένουν να παίξω κάτι ανάλογο, θα βάλω τα δυνατά μου».
Κλείνοντας ο Μάριτς αναφέρθηκε και στον κόσμο του Παναθηναϊκού, τονίζοντας τα εξής: «Ξέρω ότι είναι καταπληκτικοί, είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι εδώ μαζί τους, θα κάνω τα πάντα για να τους ευχαριστήσω».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τίμπεργουλβς – Σπερς 114-109: Οι «λύκοι» ισοφάρισαν τη σειρά – Αποβολή για τον Γουεμπανιάμα
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
- Πλήρες ροτέισον από τον Μαρτίνεθ, στην ήττα της Βαλένθια από τη Μπασκόνια, πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό
- Ο «δρόμος» της ΑΕΚ στο Champions League – Πότε είναι οι αγώνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442