Παρελθόν από την Skoda Ξάνθη αποτελούν τρεις παίκτες, οι οποίοι έλυσαν κοινή συναινέσει τα συμβόλαιά τους. Ο λόγος για τους Αμβρόσιο Παπαδόπουλο, Θόδωρο Λέφη και Ντοριβάλ. Από εκεί και πέρα, μετά το ρεπό της Κυριακής οι ακρίτες συνέχισαν την Δευτέρα την προετοιμασία τους. Μοναδικοί απόντες ήταν οι Βάλλας και Ζίεντσουκ, που συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, αλλά κι ο Κατόνγκο, που μετέβη στην Γερμανία για προσωπική του υπόθεση. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση και η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά το απόγευμα στις 18:30 θα δώσει φιλικό αγώνα με τον Αετό Σκύδρας στο βοηθητικό γήπεδο.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.