Στη Βουλή η δικογραφία για τα παραποιημένα στοιχεία του ελλείμματος
Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα
παραποιημένα στοιχεία που εστάλησαν στην Eurostat και αφορούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Από τη δικαστική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης.
Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα παραποιημένα στοιχεία που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και εστάλησαν στη Eurostat.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, διαβίβασε την δικογραφία στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς από την δικαστική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Η δικογραφία απεστάλη προκειμένου η Βουλή να αποφανθεί εάν συντρέχουν λόγοι εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Στο έγγραφό του κ. Τέντε, χωρίς να κάνει καμία αξιολόγηση ή σχόλιο, αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στην Βουλή, καθώς «προσέκρουσε» σύμφωνα με τις μηνυτήριες αναφορές, σε ποινικές ευθύνες μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και συγκεκριμένα των μελών που ήταν υπεύθυνοι των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.
Για την υπόθεση του ψευδούς δημοσιονομικού ελλείμματος είχαν κατατεθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τον ΛΑΟΣ και από δύο ιδιώτες και με αφορμή αυτή είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.
Ανακοίνωση Αβραμόπουλου
Ο τέως υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ.Αβραμόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι το ζήτημα δεν αφορά στο υπουργείο Υγείας, «διότι στην ενημέρωση που γίνεται προς το υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, οι οποίοι ενημερώνουν τη Eurostat, όλα τα στοιχεία που εστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, υπήρξαν πάντοτε ακριβή, πλήρη, διασταυρωμένα και διαφανή, είχαν δε παρουσιαστεί κατ’ επανάληψη και στη Βουλή των Ελλήνων.»
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Για βιασμό ανήλικης και βιντεοσκόπηση της πράξης κατηγορείται 14χρονος
- Λεπέν: Σήμερα κληρώνει για το πολιτικό της μέλλον – Το Εφετείο αποφασίζει εάν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα
- Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών ακινήτων από το Δημόσιο
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442