Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εν αναμονή της προκήρυξης για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια

Εν αναμονή της προκήρυξης για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια

Την προκήρυξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια αναμένει η Αντιτρομοκρατική, ενώ εξετάζει διάφορα σενάρια για διεργασίες στον χώρο των τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς και τις υπόγειες διαδρομές της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Προβληματίζει, δε, το σκληρότερο πρόσωπο που δείχνουν οι τρομοκράτες στις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις.

Την προκήρυξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια αναμένει η
Αντιτρομοκρατική, ενώ εξετάζει διάφορα σενάρια για διεργασίες στον χώρο
των τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς και τις υπόγειες διαδρομές της
τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Προβληματίζει, δε, το σκληρότερο
πρόσωπο που δείχνουν οι τρομοκράτες στις τελευταίες δολοφονικές
επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, από τη βαλλιστική εξέταση των δύο όπλων των 9 mm που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του Σ.Γκιόλια, προκύπτει ότι ο ένας εκ των δύο δραστών πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο 13 φορές. Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ποτέ στο παρελθόν τρομοκράτης δεν έχει πυροβολήσει τόσες φορές το θύμα του.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στην λεωφόρο Κατεχάκη συζητήθηκε το θέμα της συγκέντρωσης περαιτέρω πληροφοριών για πέντε νεαρά άτομα -μεταξύ των οποίων μία κοπέλα- για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής στην οργάνωση Σέχτα Επαναστατών.

Παρά το γεγονός ότι οι δολοφόνοι του Σ.Γκιόλια χρησιμοποίησαν όπλα – ταυτότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης, όσο δεν υπάρχει προκήρυξη η Αντιτρομοκρατική επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για τις διεργασίες που ενδεχομένως σημειώνονται στο χώρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, σε αυτό το πλαίσιο επανεξετάζεται το κείμενο επιστολής που είχε σταλεί στην
«Ελευθεροτυπία», με το οποίο είχε γίνει ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του αστυνομικού υποδιευθυντή και στενού συνεργάτη του Μ.Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη.

Το κείμενο έφερε την υπογραφή «Θανάσης Κλάρας» (που είναι το
πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη), αλλά ο συντάκτης προανήγγελλε ότι
μελλοντικά και κατόπιν νέων χτυπημάτων η οργάνωση θα γνωστοποιούσε το όνομά της. Έτσι, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού
Αγώνα να έχουν συμπράξει με τη Σέχτα Επαναστατών και θεωρείται πιθανό να
έχει σχηματιστεί ένα νέο μόρφωμα. Σε αυτήν την περίπτωση αναμένεται μια προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης, τόσο για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια
όσο και για τη δολοφονία του Γιώργου Βασιλάκη.

Οι δύο δολοφονίες προβληματίζουν τις αρχές, τόσο για το γεγονός ότι σημειώθηκαν σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, όσο και για την αγριότητα και τον τρόπο που έδρασαν οι τρομοκράτες.

Η Αντιτρομοκρατική επισημαίνει, δε, τα «μαφιόζικα» χαρακτηριστικά της δολοφονίας του Σ.Γκιόλια, γεγονός που ενισχύει την άποψη που επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί υπόγειας διασύνδεσης της νεο-τρομοκρατίας με το κοινό εγκλημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024