Σφοδρή επίθεση στον ΓΓ του ΟΗΕ από απερχόμενο στέλεχος του Οργανισμού
Με μία ασυνήθιστα σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν αποχωρεί από τη θέση της η επικεφαλής του τμήματος οικονομικού ελέγχου του οργανισμού, Ίνγκα-Μπριτ Αχλένιους. «Οι πράξεις σας δεν είναι απλώς ελεεινές, αλλά και ιδιαίτερα κατακριτέες. Οι πράξεις σας είναι άνευ προηγουμένου και κατά τη γνώμη μου σας εκθέτουν υπερβολικά» γράφει σε 50σέλιδη αναφορά της προς τον Μπαν.
Με μία ασυνήθιστα σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν αποχωρεί από τη θέση της η επικεφαλής του τμήματος οικονομικού ελέγχου του οργανισμού, Ίνγκα-Μπριτ Αχλένιους.
Σε εμπιστευτικό της σημείωμα, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται στην Washington Post η απερχόμενη επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Εποπτείας του ΟΗΕ κατηγορεί τον Μπαν Γκι-Μουν ότι εμπόδισε τις προσπάθειές της να πατάξει τη διαφθορά.
«Οι πράξεις σας δεν είναι απλώς ελεεινές, αλλά και ιδιαίτερα κατακριτέες. Οι πράξεις σας είναι άνευ προηγουμένου και κατά τη γνώμη μου σας εκθέτουν υπερβολικά» γράφει η Αχλένιους σε 50σέλιδη αναφορά της προς τον Μπαν.
«Λυπούμαι που πρέπει να το πω, αλλά η υπηρεσία σήμερα είναι σε διαδικασία σήψης» προσθέτει η ίδια.
Απαντώντας, ο προσωπάρχης του Μπαν, Βιγιάι Ναμπιάρ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «πολλά γεγονότα δεν αναφέρθηκαν ή παρουσιάστηκαν στρεβλά» στο σημείωμα της Αχλένιους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442