Απαγορεύεται πλέον η μπούρκα στα πανεπιστήμια της Συρίας
Η κυβέρνηση της Συρίας αποφάσισε την απαγόρευση της μπούρκας στα
πανεπιστήμια της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζοντας
ότι η μπούρκα είναι αντίθετη με τις ακαδημαϊκές αξίες και τις παραδόσεις των
ιδρυμάτων.
Η κυβέρνηση της Συρίας αποφάσισε την απαγόρευση της μπούρκας στα πανεπιστήμια της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζοντας ότι είναι αντίθετη με τις ακαδημαϊκές αξίες και τις παραδόσεις των ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της απαγόρευσης είχαν ταχθεί φοιτητικές οργανώσεις και αρκετοί γονείς.
Όπως αναφέρει το BBC, τα τελευταία χρόνια είχε αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητριών που εμφανίζονταν στα ιδρύματα με τη παραδοσιακή μπούρκα.
Σε ανάλογη απαγόρευση είχε προχωρήσει και η Αίγυπτος το 2009, ενώ και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο και η Γαλλία, ψηφίστηκαν νόμοι που απαγορεύουν το χιτζάμπ σε δημόσιους χώρους.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.