Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καπανδρίτι και Βαρνάβα απειλούν οι φλόγες, περιορίστηκε η πυρκαγιά στο Λαύριο

Καπανδρίτι και Βαρνάβα απειλούν οι φλόγες, περιορίστηκε η πυρκαγιά στο Λαύριο

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Μικροχωρίου και τώρα καίει εκτάσεις σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, όπου εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί. Εκατό πυροσβέστες με 15 αεροσκάφη επιχειρούν για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, αλλά το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. Κλειστή η λεωφόρος Βαρνάβα-Καπανδριτίου. Πρόσκαιρη αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στο Λαύριο. Υπό έλεγχο φωτιά στον Μαραθώνα.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καλάμου και τώρα καίει εκτάσεις σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, όπου εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών. Κλειστή η λεωφόρος Βαρνάβα-Καπανδριτίου.

Πρόσκαιρη αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στο Λαύριο. Άνοιξε για την κυκλοφορία η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, δεν τίθεται θέμα εκκένωσης της κατασκήνωσης στο Βαρνάβα.

Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης στον Κάλαμο, στην οποία
συμμετέχουν 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 11 αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα,
έξι πεζοπόρα τμήματα. Στο έργο συνδράμουν οι τοπικές αρχές με 14 υδροφόρες, εθελοντές και κάτοικοι.

Διάσπαρτες είναι οι εστίες της πυρκαγιάς. Το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Βαρνάβα και το μικρότερο στα βορειοανατολικά της ίδιας περιοχής.

Μεγάλο μέτωπο μαίνεται σε χαράδρα και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των πυκνών καπνών είναι δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής ευελπιστούν να έχουν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο μέχρι το βράδυ.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοσοχοΐδης.

Αναζωπύρωση παρουσίασε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λαύριο, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να τη θέσουν και πάλι υπό έλεγχο.
{{{ map }}}
Νωρίτερα, δύο κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ενώ απειλήθηκαν σπίτια στον οικισμό «Πασάς». Τελικά δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις που
βρίσκονται στην περιοχή.

Φωτιά, που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, ξέσπασε και στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μαραθώνα στη ΝΕΤ, Σπύρος Ζαγάρης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Πυρκαγιά το απόγευμα του Σαββάτου και στα όρια των νομών Λακωνίας – Μεσσηνίας, στον Άγιο Νίκωνα Μάνης, σε αγροτική και δασική έκταση. Στο μέτωπο επιχειρούν δύο αεροπλάνα.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά την εκδήλωσή της το απόγευμα φωτιά σε περιοχή με ξερά χόρτα κοντά στο ΚΤΕΟ Αναβύσου.

Ακόμα 35 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024