Αντιμέτωπο με έλλειμμα και το Βατικανό, με την «τρύπα» να φτάνει τα 4,2 εκατ. ευρώ
Ούτε η Αγία Έδρα δεν μπορεί ησυχάσει από τα ελλείμματα που ταλαιπωρούν την Ευρώπη, καθώς το Βατικανό παρουσίασε το 2009 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά «πλην» στους ισολογισμούς του με το έλλειμμα να ανέρχεται στα 4,2 εκατ. ευρώ. O παπικός ραδιοφωνικός σταθμός αποτελεί τη μεγαλύτερη «μαύρη τρύπα» για τον προϋπολογισμό του Βατικανού, εξίσου ισχυρό το οικονομικό πλήγμα από την κρίση στην κυβέρνηση του μικρού κράτους.
Ούτε η Αγία Έδρα δεν μπορεί ησυχάσει από τα ελλείμματα που ταλαιπωρούν
την Ευρώπη, καθώς το Βατικανό παρουσίασε το 2009 για τρίτη συνεχόμενη
χρονιά «πλην» στους ισολογισμούς του με το έλλειμμα να ανέρχεται στα 4,2
εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα του Βατικανού έφτασαν πέρυσι τα 250,18 εκατ. ευρώ έναντι εξόδων 254,28 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των κεφαλαίων δαπανήθηκε για τις δραστηριότητες του Πάπα Βενεδίκτου του ΙΣτ’ αλλά ιδιαίτερα και το ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού που μεταφέρει τη φωνή του Ποντίφικα στις πέντε ηπείρους.
Το 2008 το έλλειμμα του Βατικανού βρισκόταν στα 900.000 ευρώ, ενώ το 2007 είχε εκτοξευτεί στα 9,06 εκατ. ευρώ.
Ξεχωριστά, η κυβέρνηση του μικρού κράτους βρέθηκε το 2009 αντιμέτωπη με έλλειμμα 7,8 εκατ. ευρώ έχοντας πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση -«τρύπα», πάντως, μειωμένη κατά το ήμισυ σε σχέση με το 2008, όταν έφτανε τα 15,3 εκατ. ευρώ.
Εκτός από τις δωρεές των πιστών, οι οποίες έφτασαν τα 82,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, το Βατικανό έχει έσοδα και από επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και ακίνητα, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Πιθανή χρήση χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράν – «Δεν θα σας το έλεγα αν το έκανα» λέει ο Τραμπ
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Το στοιχείο που «ξεκλειδώνει» το μακάβριο μυστικό
- Εξαιρετικός Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντε μινόρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Miami Open
- Ιράν: Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερους πεζοναύτες – Η καταστροφή μεγαλώνει ενώ συμπληρώνονται 3 εβδομάδες πολέμου
- «Σκότωσε» το άγχος μέσα σε 24 λεπτά
- Αρκάς: Η σημερινή καλημέρα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού
