Σύλληψη τελωνειακών στην Ελευσίνα για διάθεση στην αγορά λαθραίων τσιγάρων
Δικογραφία
σε βάρος τριών υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι υπάλληλοι αντί να καταστρέφουν τα λαθραία τσιγάρα τα διοχέτευαν στην αγορά.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση-νόθευση, κατά συναυτουργία.
Από το Δεκέμβριο του 2009 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, υπάλληλοι του συγκεκριμένου Τελωνείου, αντί να καταστρέφουν λαθραία τσιγάρα, τα οποία ήταν κατασχεμένα, τα διοχέτευαν στην «αγορά», συντάσσοντας ψευδή πρωτόκολλα καταστροφής.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν κινητά πράγματα του Δημοσίου, που κατείχαν με την ιδιότητα του υπαλλήλου, προβαίνοντας σε υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (φόροι που αναλογούν σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ).
Σημειώνεται ότι από τα 1.712 κιβώτια τσιγάρα, μόλις τα 50 είχαν πραγματικά καταστραφεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
