MotoGP: Στα χίλια κυβικά όλες οι εργοστασιακές μοτοσικλέτες το 2012
Τα τέσσερα εργοστάσια του MotoGP (Yamaha, Ducati, Honda και Suzuki)
δείχνουν πλέον αποφασισμένα να εξελίξουν από το μηδέν νέες μοτοσικλέτες
για το πέρασμα στους κινητήρες των 1.000 κ.εκ. το 2012, παρότι μέχρι πρότινος
υποστήριζαν ότι θα μείνουν στα 800 κ.εκ. για λόγους κόστους.
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Yamaha είχε δημοσίως ξεκαθαρίσει ότι το 2012, που θα επιτραπεί ξανά η χρήση κινητήρων 1.000 κ.εκ. στο MotoGP, εκείνη θα παραμείνει στα 800 κ.εκ. (που είναι η σημερινή χωρητικότητα) λόγω του υπέρογκου κόστους εξέλιξης νέας μοτοσικλέτας.
Όμως φαίνεται ότι στο διάστημα που μεσολάβησε τόσο το ιαπωνικό εργοστάσιο όσο και οι υπόλοιποι τρεις κατασκευαστές του MotoGP (Ducati, Honda, Suzuki) έκαναν προσεκτική μελέτη του κόστους και παράλληλα του ανταγωνισμού και έκριναν ότι πρέπει όλες να κατασκευάσουν νέα μοτοσικλέτα για το 2012.
Επιπλέον, ενδέχεται η χρήση κινητήρων 1.000 κ.εκ. από όλα τα εργοστάσια να διευκολύνει την είσοδο και νέων κατασκευαστών στο MotoGP – κυρίως της BMW και της Aprilia, που εξετάζουν το ενδεχόμενο. Όλοι οι κατασκευαστές διαθέτουν κινητήρες 1.000 κ.εκ. επιδόσεων στην αγορά και αυτό μειώνει το κόστος για μια νέα ομάδα.
Πίσω στα ήδη καθιερωμένα εργοστάσια του σπορ, ο αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, είπε με πλήρη βεβαιότητα ότι η Honda θα κατασκευάσει νέα μοτοσικλέτα εν λευκώ με τον κινητήρα των χιλίων κυβικών και ο Alessandro Cicognani της Ducati τόνισε: “Φαίνεται ότι θα εξελίξουμε νέα μοτοσικλέτα και νέο κινητήρα.
Ακόμη κάνουμε μελέτες για την απόδοση κάθε επιλογής, διότι με τον κυβισμό και το βάρος δεν ξέρεις ποια από τις δύο επιλογές είναι η καλύτερη. Αλλά θα εξελίξουμε νέα μοτοσικλέτα”, κατέληξε.
auto.in.gr
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442