Επεκτείνεται σε όλες τις πολιτείες το δικαίωμα οπλοκατοχής στις ΗΠΑ
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέκτεινε σε όλες τις πολιτείες και τις πόλεις της αμερικανικής επικράτειας το δικαίωμα οπλοκατοχής.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέκτεινε σε όλες τις πολιτείες και τις πόλεις της αμερικανικής επικράτειας το δικαίωμα οπλοκατοχής.
Με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά το Δικαστήριο έκρινε ως συνταγματικό το δικαίωμα όλων των Αμερικανών σε κάθε πολιτεία και πόλη των ΗΠΑ να κατέχουν όπλα.
Το 2008, το Ανώτατο Δικαστήριο, σε ιστορική απόφαση είχε κρίνει ότι οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να κατέχουν όπλα για αυτοάμυνα.
Η σημερινή απόφαση έρχεται σε εξέταση υπόθεσης που αφορά την απαγόρευση κατοχής όπλου στο Σικάγο εδώ και 28 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
- Μπόνι Τάιλερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια του Total Eclipse of the Heart
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κεσσές αποστομώνει Βορίδη – «Γνωρίζει και παριστάνει τον ανίδεο, η δικαστική απόφαση τον αναφέρει 44 φορές»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 4,4% τον Ιούνιο
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442