Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βομβιστική επίθεση με ένα νεκρό στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Βομβιστική επίθεση με ένα νεκρό στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση, με ένα νεκρό, στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Παγιδευμένο δέμα εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο στενός συνεργάτης του υπουργού. Έρευνα γίνεται για το πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου, καθώς και ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση, με ένα νεκρό, στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης

Βόμβα που ήταν κρυμμένη σε δέμα εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ο στενός συνεργάτης του υπουργού.

Εκτιμάται ότι ο 49χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του κ. Χρυσοχοΐδη από το 1999, άνοιγε το δέμα, όπως έκανε πάντα με την αλληλογραφία, όταν η βόμβα εξερράγη.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το δέμα προοριζόταν για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο άτυχος αξιωματικός, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν μόνος στο γραφείο του, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από την έκρηξη.


Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8 το βράδυ, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του, 20 – 25 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες.

Όλο το προσωπικό που βρίσκονταν στον έβδομο όροφο του υπουργείου απομακρύνθηκε από τα γραφεία του.

Έρευνα γίνεται για το πώς το δέμα με τη βόμβα έφτασε έως τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το τυφλό αυτό τρομοκρατικό χτύπημα.

O 49χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος ΒασιλάκηςΟι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι ζελατοδυναμίτιδα.

Στην έρευνα που διατάχθηκε για το πώς έφτασε το δέμα στον 7ο όροφο του υπουργείου, θα εξεταστεί εάν επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, ή για ύλη που δεν ανιχνεύεται από τα ειδικά μηχανήματα.

Στελέχη του υπουργείου έλεγαν πάντως ότι τα μηχανήματα ελέγχου λειτουργούν και χαρακτήριζαν το υπουργείο καλά φυλασσόμενο χώρο. Εντούτοις, αν διαπιστωθούν ευθύνες για τυχόν κενά ασφαλείας, αυτές θα αποδοθούν. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο το παγιδευμένο δέμα να έφτασε από το πολιτικό γραφείο του υπουργού.

Από τη συνδεσμολογία του μηχανισμού, η οποία εξετάζεται, ελπίζουν στην Αντιτρομοκρατική να εντοπίσουν την οργάνωση η οποία βρίσκεται πίσω από το τυφλό χτύπημα.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί
η έρευνα.

Συντετριμμένος έκανε δηλώσεις ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έξω από το υπουργείο, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ.

«Κάποιοι άνανδροι δολοφόνησαν απόψε έναν ικανό και έντιμο αξιωματικό. Έναν οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών» είπε συγκινημένος ο υπουργός. «Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες, τις γειτονιές, τις πόλεις μας ασφαλείς» πρόσθεσε.
{{{ map }}}
«Οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για να δικαστούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο φίλο και αγαπημένο μου συνεργάτη» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που βρισκόταν στη Βουλή ενημέρωσε αμέσως ο κ. Χρυσοχοΐδης. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έσπευσε άμεσα ο υπουργός Εσωτερικών
Γιάννης Ραγκούσης, ενώ αργότερα το βράδυ μετέβη και ο κ. Παπανδρέου.

Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα καταδίκασε με δηλώσεις του σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι
μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της».

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώθηκε για την έκρηξη και εξέφρασε τον συγκλονισμό και τη στήριξή του για το φόνο του υπασπιστή του. «Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του» είπε ο κ. Σαμαράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024