Αλλαγές με άρωμα… ιδιωτικού σχολείου από το Σεπτέμβριο στα δημόσια λύκεια
Σε σχολικές διατριβές και εργαστηριακές ασκήσεις θα επιδίδονται κατά τα
επόμενα σχολικά έτη οι μαθητές των δημοσίων λυκείων, καθώς οι
ερευνητικές εργασίες σε κάθε μάθημα και οι εργαστηριακές ασκήσεις στις
Φυσικές Επιστήμες πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει το νέο λύκειο βασισμένο στα πρότυπα των ιδιωτικών σχολείων.
Σε σχολικές διατριβές και εργαστηριακές ασκήσεις θα επιδίδονται κατά τα επόμενα σχολικά έτη οι μαθητές των δημοσίων λυκείων, καθώς οι ερευνητικές εργασίες σε κάθε μάθημα και οι εργαστηριακές ασκήσεις στις Φυσικές Επιστήμες πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», φαίνεται ότι σχεδιάζει το νέο λύκειο βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στο πρότυπο που εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.
Τις βασικές κατευθύνσεις που θα λάβει το Νέο Σχολείο παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου την Τετάρτη, μιλώντας σε εκδήλωση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ).
Κατ’αρχήν οι μαθητές θα εκπονούν ερευνητικές εργασίες, θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής μαθημάτων, ενώ η διδασκαλία της ελληνικής αλλά και των ξένων γλωσσών θα αυξηθεί.
Μαθήματα για τις τέχνες και τον πολιτισμό θα βρουν χώρο στο καινούργιο σχολικό πρόγραμμα, ενώ οι νέες τεχνολογίες θα υποβοηθούν ολοένα και περισσότερο τη διδασκαλία των μαθημάτων. Επίσης, η χρήση των εργαστηρίων θα είναι συστηματική.
Επίσης, ο μαθητής, πέραν των μαθημάτων, θα επιλέγει και κάποιες δραστηριότητες κοινωνικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ώστε να καλλιεργηθεί ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά.
Το νέο λύκειο οφείλει να επιδιώξει την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης και της κοινωνικότητας του μαθητή, μέσα από τη βιωματική μάθηση και τις δραστηριότητες που θα αναπτύσσει στο σχολείο», είπε η υπουργός.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα αξιολογούνται όχι μόνο από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά από την συνολική τους παρουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επαναλειτουργεί από την Παρασκευή η στάση του Τραμ «Ζάππειο» σε νέα θέση στη Βασιλίσσης Όλγας
- Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας
- Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 1,8 δισ. δολάρια επιπλέον στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια το 2026
- Eurovision 2026: Από «40 κύματα» πέρασε η έναρξη του Β’ ημιτελικού
- Live: Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Γεωργιάδης είναι ένας ψεύτης και συκοφάντης, ο διαγωνισμός για το ακίνητο έγινε επί κυβέρνησης Καραμανλή
- Ο γιος του Έλον Μασκ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας στην Κίνα
- Σάκοτα: «Θα πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στην επίθεση»
- Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από την ταράτσα της πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442