Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίο της Εθνικής στο Μουντιάλ με ήττα 2-0, αλλά με ψηλά το κεφάλι

Αντίο της Εθνικής στο Μουντιάλ με ήττα 2-0, αλλά με ψηλά το κεφάλι

Η Ελλάδα πάλεψε, κοίταξε στα μάτια την Αργεντινή του Μέσι, αλλά ηττήθηκε 2-0 από γκολ των Ντεμικέλις στο 77' και Παλέρμο στο 89', ενώ παράλληλα με την ισοπαλία 2-2 της Νιγηρίας με τη Ν. Κορέα, αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρίτη τερμάτισε η Εθνική, πρώτη στους «16» από τον 2ο όμιλο πέρασε η «μπιανκοτσελέστε» και δεύτεροι οι Ασιάτες.

Η Εθνική πάλεψε για 77 λεπτά, όμως δεν τα κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και έφυγε ηττημένη από το παιχνίδι με την Αργεντινή (0-2), όμως με ψηλά το κεφάλι από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ στάθηκε άτυχη, αφού είχε τρεις τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα και τελικά υπέκυψε στο σφυροκόπημα των λατινοαμερικάνων στο τελευταίο τέταρτο του ματς με δύο γκολ που πέτυχαν ο Ντεμικέλις και ο Παλέρμο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ…

Βέβαια, η πρόκριση δεν χάθηκε στο αποψινό ματς με την παρέα του Μαραντόνα, αλλά στον αγώνα της πρεμιέρας με την Νότια Κορέα, όπου η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε με κάτω τα χέρια…

Οι ασιάτες (ήρθαν 2-2 με την Νιγηρία), μαζί με την Αργεντινή ήταν οι δυο ομάδες που πήραν την πρόκριση από τον όμιλό μας για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική με 5-4-1, έχοντας τον Παπασταθόπουλο μαν του μαν πάνω στον Μέσι και τον Σαμαρά μοναδικό προωθημένο. Ο Τζόρβας ήταν στο τέρμα, Βύντρα και Τοροσίδης κάλυπταν τα δύο άκρα, με τον Μόρα λίμπερο και τους Κυργιάκο Αβραάμ στόπερ, ενώ στην μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης. Στον αντίποδα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατέβασε την Αργεντινή με 4-3-3, έχοντας επτά αλλαγές στην σύνθεσή του και επιθετική τριπλέτα τους Μέσι, Αγκουέρο, Μιλίτο.

Η Αργεντινή με το… καλησπέρα έκλεισε στα καρέ της την Ελλάδα με την κατοχή να είναι 80-20 στο πρώτο δεκάλεπτο! Ωστόσο, ο Αλέξης Τζόρβας ενήργησε σωτήρια στις δύο πρώτες ευκαιρίες που δημιούργησαν τα παιδιά του «Ντιεγκίτο», αφού απέκρουσε σε κόρνερ τόσο το σουτ του Αγκουέρο, που έκανε εκπληκτικό σόλο στο 18′, όσο και την μακρινή βολίδα του Βερόν ένα λεπτό αργότερα!

Το ισορρόπησε η Ελλάδα…

Με την πάροδο του πρώτου 20λέπτου η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι παγώνοντας τον ρυθμό και κρατώντας, κάπως μακριά από την εστία του Τζόρβα τους παίκτες της Αργεντινής. Βέβαια, με μοναδικό προωθημένο τον Σαμαρά δεν υπήρχε και καμία επιθετική προσπάθεια από πλευράς μας. Στο 32′ η «μπιανκοτσελέστε» βρέθηκε πάλι ένα βήμα κοντά στο γκολ, όταν ο Μιλίτο έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Αγκουέρο να σουτάρει, αλλά ο Βύντρα έβαλε σωτήρια την προβολή και έκοψε σε κόρνερ!

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Αργεντινή εγκαταστάθηκε μπροστά από τα καρέ του Τζόρβα, όμως ο διεθνής γκολκίπερ αποσόβησε δύο ακόμη φορές τον κίνδυνο. Και στο σουτ του Μάξι Ροντρίγκες, που απέκρουσε σε κόρνερ στο 45′, αλλά και στο φαλτσαριστό σουτ του Μέσι στις καθυστερήσεις, που επίσης έσωσε σε κόρνερ. Το σφύριγμα του Ουζμπέκου διαιτητή για το ημίχρονο έδωσε ανάσες στην ελληνική ομάδα…

Ατυχία στις αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική μας με τον Καραγκούνη να αποχωρεί και τη θέση να παίρνει ο Σπυρόπουλος, ο οποίος πέρασε στο αριστερό άκρο και μετατοπίστηκε στην μεσαία γραμμή ο Τοροσίδης. Η ελληνική ομάδα έχασε την πρώτη και τεράστια ευκαιρία στο 48′ με τον Σαμαρά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την… γκέλα του Ντεμικέλις, αλλά με διπλή προσπάθεια σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομέρο.

Η ατυχία συνεχίστηκε για την γαλανόλευκη, καθώς τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Κατσουρανης, με τον Νίνη να περνάει στη θέση του, ενώ λίγο αργότερα το κακό… τρίτωσε με τον Τοροσίδη να φεύγει και αυτός με πρόβλημα και να μπαίνει μέσα ο Πατσατζόγλου. Οι αλλαγές είχαν συμπληρωθεί απ’ το 55′, με τον Ρεχάγκελ να μην μπορεί πλέον να αλλάξει και τον κουρασμένο Σαμαρά, με έναν πιο κινητικό, ίσως, επιθετικό, όπως ο Σαλπιγγίδης.

Η Αργεντινή πίεζε για ένα γκολ και στο 69′ έχασε διπλή ευκαιρία. Πρώτα με τον Μέσι, το φάουλ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζόρβας και κατόπιν στην εξέλιξη της φάσης, από το κόρνερ του Βερόν, η μπάλα κατέληξε στον Μπολάτι, που σούταρε από κοντά, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έσωσε την εστία του, μπλοκάροντας τη μπάλα!

Όταν… ξύπνησε ο Μέσι

Το όνειρο έσβησε στο 77′, όταν μετά από κόρνερ του Μέσι, ο Ντεμικέλις πάτησε πάνω στον Παπαδόπουλο (αλλά το επιθετικό φάουλ δεν δόθηκε) πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μιλίτο, και επέστρεψε στον Ντεμικέλις, που από κοντά… κεραυνοβόλησε το ελληνικό τέρμα κάνοντας το 0-1. Ο Μέσι στο 86′ είχε σουτ στο δοκάρι και στο 89′ σουτ που απέκρουσε ο Τζόρβας, όμως ο Παλέρμο πήρε το «ριμπάουντ» και με νέο σουτ διπλασίασε τα γκολ της Αργεντινής, κάνοντας το τελικό 0-2.

Διαιτητής:
Ρασβάν Ιρμάτοφ (Καζακστάν)

Κίτρινες: Κατσουράνης – Μπολάτι

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης (54′ Πατσατζόγλου), Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης (54′ Νίνης), Τζιόλης, Καραγκούνης (46′ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Μπολάτι, Μάξι Ροντρίγκες (63′ Ντι Μαρία), Βερόν, Μέσι, Αγκουέρο (77′ Παστόρε), Μιλίτο (80′ Παλέρμο).

Το φιλμ του αγώνα…

14′ Στην κόντρα η Εθνική με τον Σαμαρά από αριστερά, ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στην περιοχή της Αργεντινής από πλάγια, αλλά ο Ντεμικέλις τον έκοψε πριν γίνει επικίνδυνος.

18′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι από τον Αγκουέρο, καθώς ο Αργεντινός μπήκε από στην περιοχή, έκανε το σουτ, έδιωξε ο Τζόρβας.

19′ Δυνατό σουτ του Βερόν περίπου από τα 30 μέτρα, ο Τζόρβας με νέα απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.

30′ Βαθύ γέμισμα του Καραγκούνη για τον Σαμαρά, αυτός για λίγο δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή της Αργεντινής.

32′ Χαμηλή σέντρα του Μιλίτο από δεξιά, λάθος έξοδος του Τζόρβα, ο Αγκουέρο έκανε το σουτ στο πίσω δοκάρι, ο Βύντρα έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ!

34′ Νέο γέμισμα για τον Σαμαρά στην κόντρα, ο Έλληνας φορ κόπηκε λίγο πριν πατήσει στην περιοχή της Αργεντινής.

35′ Σέντρα του Βερόν από αριστερά, ο Τζόρβας δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ο Τοροσίδης έδιωξε σε κόρνερ καλού – κακού. Στην εκτέλεση του κόρνερ, όμως, η μπάλα πέρασε από όλο το κέντρο της άμυνας και ο Μιλίτο παραλίγο να γίνει αποδέκτης σε θέση τετ-α-τετ με τον Τζόρβα.

45′ Σέντρα του Βερόν από αριστερά, σουτ του Μάξι Ροντρίγκες μέσα από την περιοχή και δεξιά , ο Τζόρβας έδιωξε, στην εξέλιξη ο Μέσι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά ο Τζόρβας έβγαλε ξανά σε κόρνερ.

48′ Κάθετη μπαλιά του Κατσουράνη για τον Σαμαρά, αυτός στο ένας εναντίον ενός πήρε την κόντρα από τον Μπουρντίσο, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με ελεύθερη την αριστερή γωνία, αλλά σούταρε άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

69′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι από τα 30 μέτρα, ο Τζόρβας έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

69′ Με την εκτέλεση από δεξιά ο Μπολάτι έκανε το κοντρόλ στο πίσω ο δοκάρι, αλλά ευτυχώς σούταρε πάνω στον Τζόρβα.

75′ Παραλίγο τραγικό λάθος μεταξύ Τζόρβα και Μόρα, όταν ο Έλληνας πορτιέρο, πήγε να διώξει προ του Μιλίτο, αλλά ο Ελληνας αμυντικός έβαλε λάθος το σώμα του, η μπάλα χτύπησε επάνω του και ευτυχώς πέρασε κόρνερ.

77′ ΓΚΟΛ 0-1: Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ντεμικέλις φάνηκε να κάνει φάουλ πάνω στον Παπαδόπουλο, κέρδισε την κόντρα πάνω στο σώμα του Μιλίτο και με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 0-1.

86′ ΔΟΚΑΡΙ: Πρώτη ολοκληρωμένη ατομική ενέργεια του Μέσι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Ελλάδα, σούταρε διαγώνια από πλάγια αριστερά, η μπάλα όμως, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

89′ ΓΚΟΛ 0-2: Νέο σόλο του Μέσι, ο οποίος έκανε το μπάσιμο μέσα στην περιοχή της Ελλάδας, σούταρε, ο Τζόρβας έδιωξε, αλλά ο Παλέρμο πήρε το ριμπάουντ και από θέση με μέσα αριστερά με διαγώνιο πλασέ εκανε το 0-2.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024