Την απαγόρευση του εμπορίου οργάνων βασανιστηρίων προωθεί η Ευρωβουλή
Η διακίνηση εργαλείων όπως ρόπαλα με καρφιά, δεσμά δακτύλων και
κάθε εργαλείο ηλεκτροσόκ πρέπει να απαγορευθεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με
τις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Εμπορίου, που έθεσαν το
θέμα στην ολομέλεια του Ιουνίου.
Η διακίνηση εργαλείων όπως ρόπαλα με καρφιά, δεσμά δακτύλων και κάθε εργαλείο ηλεκτροσόκ πρέπει να απαγορευθεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Εμπορίου, που έθεσαν το θέμα στην ολομέλεια του Ιουνίου.
Αίτημα είναι η αναπροσαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να περιληφθούν αυτά τα «εργαλεία» στον κατάλογο των οργάνων βασανισμού των οποίων η εμπορία πρέπει να απαγορευθεί ή να ελεγχθεί αυστηρά.
Με προφορική ερώτηση προς την Επιτροπή και το Συμβούλιο, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν ανησυχία γιατί πολλά κράτη δεν έχουν εφαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία.
Τον Μάρτιο έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφερε ότι το εμπόριο και η παραγωγή τέτοιου εξοπλισμού συνεχίζεται σε αρκετά κράτη-μέλη.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας