
Στο 3% η πτώση του πραγματικού ΑΕΠ το 2010, εκτιμούν αναλυτές της Alpha
H πτώση του πραγματικού ΑΕΠ το 2010 αναμένεται στο 3% το 2010, με πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,9%, της δημόσιας κατανάλωσης κατά 10,5%, των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 7,5% και των αποθεμάτων κατά 42%, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.
H πτώση του πραγματικού ΑΕΠ το 2010 αναμένεται στο 3% το 2010, με πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,9% (από 1,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2010), της δημόσιας κατανάλωσης κατά 10,5%, των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 7,5% και των αποθεμάτων κατά 42%, με αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 1,5% και με πτώση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 6,5%, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.
Όσον αφορά την αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ εκτιμάται τώρα στο 0,8% (από 0,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2010), λόγω αύξησης του αποπληθωριστή του ΑΕΠ κατά 3,8% (3,2% στο πρώτο τρίμηνο του 10) τον Απρίλιο του 2010, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο μεταδοτικό καρκίνο σε ψάρια
- Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με τον ομόλογό του της CIA στις ΗΠΑ
- Μουντιάλ 2026: Ο Γκάβι πήρε θέση υπέρ του Παρέδες στο ενδεχόμενο τιμωρίας του από τη FIFA
- Πολιτική Προστασία: 11 κλήσεις για θερμές εργασίες δέχθηκε η Πυροσβεστική – 50 φωτιές αντιμετωπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο
- O ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση παραπομπής των Τριαντοπούλου και Αγοραστού – «Καταρρέει οριστικά η κυβερνητική προπαγάνδα»
- Αλέξης Σταμάτης: Η τελευταία του συγκλονιστική ανάρτηση