Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο Μπερέτα «φέρνει» από την Ιταλία Αρτούρ και Ντένις στον ΠΑΟΚ;

Ο Μπερέτα «φέρνει» από την Ιταλία Αρτούρ και Ντένις στον ΠΑΟΚ;

Σε διαδικασία ανταλλαγής συμβολαίων βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Μάριο Μπερέτα. Οι επιτελείς του «Δικεφάλου» δεν έχουν αναφέρει την χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν όμως ότι το συμβόλαιο του 51χρονου προπονητή θα προβλέπει συνεργασία δύο χρόνων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο ΠΑΟΚ κινείται για τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Ρόμα, Αρτούρ και τον Αργεντινό επιθετικό της Νάπολι, Ντένις. Νέα σενάρια για Μανιάτη.

Σε διαδικασία ανταλλαγής συμβολαίων βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Μάριο Μπερέτα. Οι επιτελείς του «Δικεφάλου» δεν έχουν αναφέρει την χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν όμως ότι το συμβόλαιο του 51χρονου προπονητή θα προβλέπει συνεργασία δύο χρόνων. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ.

Το βέβαιο είναι ότι μαζί με τον Μπερέτα θα έρθουν και οι συνεργάτες του. Ο Μαξ Κάντσι είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Ιταλού προπονητή και ο άνθρωπος που αναλαμβάνει το scouting report των αντιπάλων. Ακόμη, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι στο τεχνικό επιτελείο του «Δικεφάλου» θα ενταχθούν και οι Πάολο Λαντσάρι αλλά και ο Τζιόρτζιο Ρόκα.

Αφού ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες της συμφωνίας, αυτομάτως θα τεθεί ζήτημα της ενίσχυσης του αγωνιστικού τμήματος. Τις τελευταίες ημέρες, οι επιτελείς του «Δικεφάλου» δεν κρύβουν (πλέον) τις σκέψεις περί πώλησης. Οι λόγοι σχετίζονται ασφαλώς με την οικονομική στενότητα που υπάρχει. Βέβαια, στην παρούσα φάση – βάσει και των επιπέδων απόδοσης των παικτών την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν – οι παίκτες που μπορούν να κεντρίσουν ενδιαφέρον είναι οι Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Βιτόλο και Μουσλίμοβιτς. Επί της ουσίας όμως, πολλά θα εξαρτηθούν και από το κατά πόσο θα καταφέρουν οι Θεσσαλονικείς να ελαφρύνουν το ρόστερ.

Από εκεί και πέρα, ο ιταλικός Τύπος ασχολείται σε καθημερινή βάση με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή, μετά το δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο «Δικέφαλος» ενδιαφέρεται για τον Αργεντινό επιθετικό Γκουστάβο Ντενίς, πλέον αναφέρεται και το όνομα του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα της Ρόμα, Αρτούρ. Εντούτοις, ξεκινώντας από τον Ντενίς, η Νάπολι τον απέκτησε από την Ιντεπεντιέντε (το καλοκαίρι τιου 2008) έναντι του ποσού των 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δημοσίευμα αναφέρει την προοπτική της παραχώρησής του στον ΠΑΟΚ υπό την μορφή δανεισμού, στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά μεγάλες και οι ετήσιες οικονομικές αποδοχές του. Σχετικά με τον Αρτούρ, ο ΠΑΟΚ (επισήμως) δεν βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης τερματοφύλακα, αν και υπάρχει προβληματισμός λόγω της τάσης φυγής που έχει επιδείξει ο Νταρίο Κρέσιτς. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεσμεύεται με τη Ρόμα ως το τέλος του μήνα, γεγονός που
κάνει πολύ ελκυστική την περίπτωσή του. Ο Αρτούρ αγωνίστηκε μόλις 12
φορές στα δύο χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των «τζιαλορόσι».

Θέλει Μανιάτη ο ΠΑΟΚ

Το βέβαιο είναι ότι ο «Δικέφαλος» προσπαθεί να αποκτήσει τον Γιάννη Μανιάτη, προορίζοντάς τον για βασικό στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Οι απαιτήσεις του Πανιωνίου (σε πρώτη φάση) κρίθηκαν υπερβολικές, αφού ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης φέρεται να αξίωσε ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Συν τοις άλλοις, ο ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει φέτος σε ένα τόσο σπουδαίο deal για την αγορά των δικαιωμάτων ενός παίκτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο