«Έχουμε συμφωνήσει σε κυρώσεις για το Ιράν» λέει Ρώσος αξιωματούχος
«Έχουμε πλήρως συμφωνήσει σε πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν» δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις συνομιλίες των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ψηφοφορία του οποίου αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Δε θα συμφωνήσουμε σε συνομιλίες εάν υπάρξει τέταρτος γύρος κυρώσεων, λέει ο Μ.Αχμαντινετζάντ.
«Έχουμε πλήρως συμφωνήσει σε πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν» δηλώνει
Ρώσος αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις συνομιλίες των μελών του
Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ψηφοφορία του οποίου αναμένεται να
λάβει χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Δε θα συμφωνήσουμε σε συνομιλίες
εάν υπάρξει τέταρτος γύρος κυρώσεων, λέει ο Μ.Αχμαντινετζάντ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ρώσος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε: «Έχουμε πλήρως συμφωνήσει σχετικά με την πρόταση για κυρώσεις κατά του Ιράν».
«Δεν βλέπω να υπάρχουν προβλήματα σχετικά με αυτό. Κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν υπήρξαν» πρόσθεσε.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ φαίνεται ότι είναι έτοιμο να επιβάλλει σύντομα
νέο, τέταρτο γύρο κυρώσεων κατά του Ιράν και ειδικότερα κατά των
Φρουρών της Επανάστασης.
Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, μετά από συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του, Λίαμ Φοξ, δήλωσε «αισιόδοξος» ότι θα ψηφιστούν οι νέες κυρώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Τόνισε ότι δεν γνωρίζει την ημερομηνία της ψηφοφορίας, δήλωσε, όμως, ότι ελπίζει πως κάτι τέτοιο θα γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με τη διεθνή κοινότητα εάν υπάρξει νέος γύρος κυρώσεων.
Δήλωσε, μάλιστα, πως συμφωνία για την ανταλλαγή πυρηνικών καυσίμων ανάμεσα στο Ιράν, την Τουρκία και τη Βραζιλία ήταν μία «ευκαιρία που δεν επαναλαμβάνεται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442