Απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία σε διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα
Σε απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης Θαπατέρο που προβλέπουν μειώσεις στο μισθό τους κατά 5% από τον Ιούνιο με σκοπό τον περιορισμό των ελλειμμάτων.
Σε απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης Θαπατέρο που προβλέπουν μειώσεις στο μισθό τους κατά 5% από τον Ιούνιο με σκοπό τον περιορισμό των ελλειμμάτων.
Την απεργία κήρυξαν τα συνδικάτα του κλάδου και κατά τους οργανωτές περιμένουν να επεκταθεί σε όλο το δημόσιο τομέα που αριθμεί περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια υπαλλήλους.
Στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγες εβδομάδες περιλαμβάνεται, εκτός από τη μείωση των μισθών, πάγωμα των αποδοχών για το 2011, περιορισμό σε συντάξεις και επιδόματα, περικοπές στη βοήθεια που δίνεται από την κεντρική κυβέρνηση στις περιφέρειες και στις δημόσιες επενδύσεις.
Συνολικά οι περικοπές θα φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού επί του ΑΕΠ έχει ξεπεράσει το 11%.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα ψηφίστηκαν από τη ισπανική |Βουλή με μόλις μία ψήφο υπέρ ενώ συγκεντρώνουν οξεία αντίδραση από συνδικάτα και από την αντιπολίτευση που κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι ενεργεί καθυστερημένα για την αποτροπή της κρίσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων
- Από την Ολυμπιάδα, στα καρτέλ: Ο snowboarder ναρκοβαρώνος Ράιαν Γουέντινγκ στους 10 πιο επικίνδυνους του FBI
- Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Γαλλία και Καναδά
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – Νεκροί μέσα σε λέμβο οι 18 μετανάστες



