Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή στη Λευκωσία
Ξεκίνησε τη Δευτέρα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου της Λευκωσίας, η δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Εκατό και πλέον μάρτυρες θα κληθούν για να καταθέσουν στη δίκη.
Ξεκίνησε τη Δευτέρα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου της Λευκωσίας,
η δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, η οποία διαπράχθηκε τον
περασμένο Ιανουάριο.
Ο 42χρονος ήταν διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», στο οποίο επίσης ανήκουν ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ» και το «ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ».
Κατηγορούμενοι είναι μία τηλεπαρουσιάστρια και μέτοχος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», ο αδελφός της και ένας ακόμη άνδρας. Και οι τρεις αρνούνται ανάμειξη στο έγκλημα. Η αστυνομία συνεχίζει να καταζητεί έναν ακόμη ύποπτο, ο οποίος έχει
διαφύγει στο εξωτερικό.
Η κατηγορούσα αρχή τους απήγγειλε κατηγορίες, οι οποίες είναι από τις σοβαρότερες του ποινικού κώδικα και επισύρουν ποινή μέχρι διά βίου φυλάκιση.
Με την κατάθεση των τεκμηρίων, των παραδεκτών γεγονότων και δύο μαρτύρων κατηγορίας ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα εκδίκασης.
Στο Δικαστήριο κατατέθηκαν ως τεκμήριο, μεταξύ άλλων, ένα προστατευτικό γυαλί κράνους, ένα dvd με εικόνες που καταγράφηκαν από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένο στην οικία του Αντη Χατζηκωστή και σφαίρες που αφαιρέθηκαν από τη σορό του θύματος.
Όπως ανέφερε η κατηγορούσα Αρχή, σε όλα τα τεκμήρια διενεργήθηκαν επιστημονικές εξετάσεις DNA από τον Δρ Μάριο Καριόλου.
Στα παραδεκτά γεγονότα περιελήφθησαν οι αγοραπωλησίες μετοχών του Sigma Radio TV Public Ltd από τον Τάσο Κρασοπούλη και την αδελφή του Έλενα Σκορδέλλη.
Ακολούθως, η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε δύο μάρτυρες, οι οποίοι έβγαλαν φωτογραφίες στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά και από τοποθεσίες που υπέδειξε στους ανακριτές ο Φάνος Χατζηγεωργίου.
Πρόκειται για τον αστυφύλακα Μιχάλη Γεωργίου, ο οποίος κατέθεσε ως τεκμήρια σειρά φωτογραφιών από τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά και από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του Αντη Χατζηκωστή, αλλά και τον αναπληρωτή λοχία Ελευθέριο Σολέα του ΤΑΕ Λευκωσίας.
Στις δέσμες φωτογραφιών που παρέδωσε ο δεύτερος περιλαμβάνονται φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του Γρηγόρη Ξενοφώντος, αλλά και από την τοποθεσία Κάτζιηλος στην περιοχή της Κατωκοπιάς, όπου πιστεύεται ότι εγκαταλείφθηκε το όπλο του εγκλήματος, το οποίο, όπως δήλωσε ο κ. Σολέας, δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα εάν έχει βρεθεί.
Όπως είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, την περιοχή την υπέδειξε στους ανακριτές ο Φάνος Χατζηγεωργίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442