Σε αναζήτηση αγοραστών ο Monde λόγω οικονομικής κρίσης
Σχέδια για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου της επιχείρησης, το οποίο σήμερα κατέχουν οι δημοσιογράφοι, ανακοίνωσε η γαλλική εφημερίδα Le Monde επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα.
Σχέδια για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου της επιχείρησης, το οποίο σήμερα κατέχουν οι δημοσιογράφοι, ανακοίνωσε η γαλλική εφημερίδα Le Monde επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα.
Πληροφορίες φέρουν τον όμιλο του Nouvel Observateur, τον ισπανικό όμιλο Prisa (ιδιοκτήτη της El Pais) και ένα ελβετικό όμιλο να ενδιαφέρονται για τον Le Monde.
Η απόφαση θα ανακοινωθεί σε συνέλευση των μετόχων στις 14 Ιουνίου.
Οι συντάκτες κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών του Monde από το 1951.
Από την πλευρά του, ο εκδότης του φύλλου, Ερίκ Φοτορινό, διαβεβαίωσε σε σημείωμα προς τους αναγνώστες ότι παρά τη σχεδιαζόμενη πώληση η εφημερίδα θα διατηρήσει την δημοσιογραφική της ανεξαρτησία.
Κατά τον Φοτορινό η ραγδαία πτώση στα διαφημιστικά έσοδα και ένα μεγάλο δάνειο που πήρε η εφημερίδα πέρυσι επιβάρυναν την οικονομική της θέση. Το 2008 προχώρησε σε 130 απολύσεις, μεταξύ των οποίων και 70 δημοσιογράφων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η Ζαλγκίρις έκανε τη Χάποελ να δει… αστεράκια στο Ισραήλ (80-93)
- Βορίζια: Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο του Φανούρη Καργάκη
- Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση εναντίον της κατοικίας του ρώσου προέδρου
- Η Ανδόρα περιμένει τον Ντάριλ Μέικον
- Καμπανάκι ΠΟΜΙΔΑ για το Μ.Ι.Δ.Α. – Ο νέος ενιαίος φάκελος για τα ακίνητα
- Διπλό για τη Νιούκαστλ, νέα γκέλα της Τσέλσι