Οι συνδρομητές των υπηρεσιών Mobile Broadband της Vodafone μπορούν χάρη σε μια πραγματικά μικροσκοπική συσκευή (μεγέθους πιστωτικής κάρτας) να δημιουργήσουν ένα μικρό δίκτυο Wi-Fi και να μοιράσουν ασύρματα την πρόσβασή τους στο Ίντερνετ με έως και πέντε συσκευές.

Το Vodafone MiFi Hotspot είναι μια συσκευή που «ανοίγει» το κανάλι από και προς το Ίντερνετ ανιχνεύοντας αυτόματα (χωρίς καλωδιακή σύνδεση ή εγκατάσταση λογισμικού) συσκευές με Wi-Fi σε απόσταση έως και 10 μέτρων. Η (ονομαστική) ταχύτητα πρόσβασης είναι 7,2Mbps για download και 5,7Mbps για upload. Μια μια φόρτιση, η συσκευή έχει αυτονομία για τέσσερις ώρες και διαθέτει θύρα για κάρτες microSD έως 16GB (για την ανταλλαγή αρχείων).

Το Vodafone MiFi HotSpot κοστίζει 159 περίπου ευρώ χωρίς σύνδεση, ενώ φτάνει να προσφέρεται δωρεάν στα προγράμματα με ογκοχρέωση στο Vodafone Mobile Broadband 5GB (με πάγιο 30 ευρώ το μήνα για κίνηση 5GB). Η συσκευή προσφέρεται επίσης χωρίς επιπλέον χρέωση στο πρόγραμμα με χρονοχρέωση Vodafone Mobile Broadband Time 100 με πάγιο 30,50 ευρώ (χρήση επί 100 ώρες).

Vodafone