Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και νέο πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα πλησιάζει στο Ισραήλ

Και νέο πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα πλησιάζει στο Ισραήλ

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ είναι έτοιμο να σταματήσει και άλλο πλοίο (ένα δεύτερο επισκευάζεται αναφέρουν οι οργανωτές του «Στόλου της Ελευθερίας») που μεταφέρει βοήθεια με προορισμό τη Γάζα, δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού για να προσθέσει πως η κατάληψη του πλοίου θα είναι εύκολη. Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται σαμποτάζ το Ισραήλ

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ είναι έτοιμο να σταματήσει και άλλο πλοίο που μεταφέρει βοήθεια με προορισμό τη Γάζα, δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού για να προσθέσει πως η κατάληψη του πλοίου θα είναι εύκολη. Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται σαμποτάζ το Ισραήλ

Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, ένα εμπορικό πλοίο, το MV Rachel Corrie, είναι πιθανόν να φτάσει στη Γάζα την Τετάρτη. Αυτή τη στιγμή φέρεται να βρίσκεται ανοιχτά της Ιταλίας. Οι εκπρόσωποι του «Στόλου της Ελευθερίας» που οργάνωσαν την διεθνή ανθρωπιστική νηοπομπή, ανακοίνωσαν πως εκτός από αυτό «ένα άλλο πλοίο επισκευάζεται» πιθανόν για να κινηθεί προς το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρέιτσελ Κόρι ήταν Αμερικανίδα ακτιβίστρια που σκοτώθηκε το 2003 όταν καταπλακώθηκε από εκσκαφέα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ενώ προσπαθούσε να εμποδίσει την κατεδάφιση κατοικίας Παλαιστίνιου.

Στο υψηλότερους τόνους ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Ματάν Βιλνάι που δήλωσε ότι το Ισραήλ εμπόδισε τα πλοία «να φτάσουν στη Γάζα για να ανεφοδιάσουν την περιοχή αυτή που έγινε βάση των τρομοκρατών και απειλεί την καρδιά του Ισραήλ».

Ο υπουργός μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ εμπόδισε με δολιοφθορά πλοία του Στόλου της Ελευθερίας: «Εξετάσαμε κάθε πιθανότητα. είναι όμως γεγονός ότι ο στολίσκος είχε δέκα πλοία λιγότερα από ότι σχεδιάζονταν αρχικά», αναφέρει η Jerusalem Post.

Οι οργανωτές της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα είχαν καταγγείλει σαμποτάζ στα σκάφη ενώ αυτά βρίσκονταν ανοιχτά της Κύπρου.

«Οι στρατιώτες αντέδρασαν όπως έπρεπε. Θεωρούσαν ότι είχαν να κάνουν με υπέρμαχους ενός ανθρωπιστικού σκοπού, αλλά, τελικά, είχαν να κάνουν με αλήτες. Δεν σκοτώθηκαν εννιά ειρηνιστές, αλλά εννιά αλήτες», δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, αναγνωρίζω όμως πως η ζωή εκεί είναι δύσκολη».

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Ίντερνετ στις 20 Απριλίου, η οργάνωση Perdana Global Peace Organisation αναφέρει πως το κίνημα Free Gaza Movement, που αντιτίθεται στον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής, αγόρασε το Rachel Corrie για να το εντάξει στο στόλο των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024