Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ είναι έτοιμο να σταματήσει και άλλο πλοίο που μεταφέρει βοήθεια με προορισμό τη Γάζα, δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού για να προσθέσει πως η κατάληψη του πλοίου θα είναι εύκολη. Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται σαμποτάζ το Ισραήλ

Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, ένα εμπορικό πλοίο, το MV Rachel Corrie, είναι πιθανόν να φτάσει στη Γάζα την Τετάρτη. Αυτή τη στιγμή φέρεται να βρίσκεται ανοιχτά της Ιταλίας. Οι εκπρόσωποι του «Στόλου της Ελευθερίας» που οργάνωσαν την διεθνή ανθρωπιστική νηοπομπή, ανακοίνωσαν πως εκτός από αυτό «ένα άλλο πλοίο επισκευάζεται» πιθανόν για να κινηθεί προς το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρέιτσελ Κόρι ήταν Αμερικανίδα ακτιβίστρια που σκοτώθηκε το 2003 όταν καταπλακώθηκε από εκσκαφέα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ενώ προσπαθούσε να εμποδίσει την κατεδάφιση κατοικίας Παλαιστίνιου.

Στο υψηλότερους τόνους ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Ματάν Βιλνάι που δήλωσε ότι το Ισραήλ εμπόδισε τα πλοία «να φτάσουν στη Γάζα για να ανεφοδιάσουν την περιοχή αυτή που έγινε βάση των τρομοκρατών και απειλεί την καρδιά του Ισραήλ».

Ο υπουργός μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ εμπόδισε με δολιοφθορά πλοία του Στόλου της Ελευθερίας: «Εξετάσαμε κάθε πιθανότητα. είναι όμως γεγονός ότι ο στολίσκος είχε δέκα πλοία λιγότερα από ότι σχεδιάζονταν αρχικά», αναφέρει η Jerusalem Post.

Οι οργανωτές της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα είχαν καταγγείλει σαμποτάζ στα σκάφη ενώ αυτά βρίσκονταν ανοιχτά της Κύπρου.

«Οι στρατιώτες αντέδρασαν όπως έπρεπε. Θεωρούσαν ότι είχαν να κάνουν με υπέρμαχους ενός ανθρωπιστικού σκοπού, αλλά, τελικά, είχαν να κάνουν με αλήτες. Δεν σκοτώθηκαν εννιά ειρηνιστές, αλλά εννιά αλήτες», δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, αναγνωρίζω όμως πως η ζωή εκεί είναι δύσκολη».

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Ίντερνετ στις 20 Απριλίου, η οργάνωση Perdana Global Peace Organisation αναφέρει πως το κίνημα Free Gaza Movement, που αντιτίθεται στον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής, αγόρασε το Rachel Corrie για να το εντάξει στο στόλο των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο