Υπερψηφίστηκε το νομοσχεδίο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την προώθηση και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η Τ.Μπιρμπίλη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την προώθηση και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Επανέλαβε ότι μέχρι τέλη Ιουνίου η χώρα μας θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επιδίωξη των στόχων της 20-20-20 (σ.σ. 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20%) για να γνωρίζουν, όπως είπε, και η πολιτεία και οι επενδυτές τι χρειαζόμαστε ανά έτος για ΑΠΕ.
Η κ. Μπιρμπίλη αναγνώρισε ότι παραμένουν κάποια προβλήματα, πρόσθεσε όμως ότι ένα νομοσχέδιο δεν είναι δυνατό να λύσει όλα τα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά σημασία έχει ότι όλοι συμφωνούν στο στόχο.
Ακόμα, απέρριψε τις αιτιάσεις βουλευτών για ενίσχυση των μεγαλοαγροτών, τονίζοντας ότι επιταχύνονται οι μικρής κλίμακας ΑΠΕ, δίνοντας ώθηση στους μικρούς και μεσαίους επενδυτές, στους οποίος μάλιστα δίνεται προβάδισμα.
Aπαντώντας στις επικρίσεις για τη διάταξη που αφορά τα θαλάσσια πάρκα, έκανε λόγο για «πολύ μελάνι που έχει χυθεί» και πρόσθεσε ότι η κατασκευή τους θα επιτρέψει την διασύνδεση της ηλεκτροδότησης των νησιών. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν μπορεί η διασύνδεση τους να γίνει άναρχα, ούτε είναι δυνατό να μην λάβουμε υπόψη μας τις κοινοτικές οδηγίες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την σωστή ανάπτυξη τους.
Η ΝΔ μίλησε για θετικό βήμα, ενώ ο εισηγητής της Κώστας Μουσουρούλης έδωσε έμφαση στο κόστος των ΑΠΕ και στην τιμολόγησή τους, τονίζοντας ότι πρέπει οι τιμές να ανταποκρίνονται και στο κόστος κατασκευής και στην οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442