Σε μείωση των μισθών των υπουργών προχωρά η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας
Η κυβέρνηση συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών της Βρετανίας αποφάσισε να μειώσει κατά 5% τις οικονομικές απολαβές των υπουργών, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Η κυβέρνηση συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατώντης Βρετανίας αποφάσισε να μειώσει κατά 5% τις οικονομικές απολαβές των υπουργών, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα την Πέμπτη.
Σημείο αιχμής για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες είναι η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στη Βρετανίας, ο οποίος ξεπερνά το 11% του ΑΕΠ.
Ονέος πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε το απόγευμα της Τετάρτης τις πρώτες συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες όπως και με τον αντιπρόεδρο, τον αρχηγό των Φιλελεύθερων Νικ Κλεγκ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
Στο υπουργικό συμβούλιο μετείχαν, εκτός από τον αρχηγό των Φιλελεύθερων, τέσσερα μέλη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών: ο Βινς Κέιμπλ εποπτεύει τον τομέα των επιχειρήσεων και των τραπεζών· ο Ντείβιντ Λος είναι υφυπουργός Οικονομικών υπό τον Τζορτζ Οσμπορν· υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέλαβε ο Κρις Χιουν· και υπουργός για θέματα Σκωτίας είναι ο Ντάνι Αλεξάντερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ – Καρδίτσα 88-73: Πήρε τον «εμφύλιο» με ηγέτη τον Λεκαβίτσιους
- The Number Of The Beast: Το εμβληματικό άλμπουμ των Iron Maiden επιστρέφει στο προσκήνιο – 44 χρόνια από την κυκλοφορία του
- Ιράν: Σε 3.117 ανήλθαν οι νεκροί στις διαδηλώσεις, λέει η κρατική τηλεόραση
- «Την χτυπούσε και της ξύριζε το κεφάλι» – Γυναίκα στη Βρετανία ζούσε υπό συνθήκες σκλαβιάς για πάνω από 25 χρόνια
- Νέες σκηνές χάους στη Βουλή: Κόντρες, Κωνσταντοπούλου – προεδρείου, διακοπή και ξενύχτι στην Ολομέλεια
- «Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στη Σλάβεν για τον Γιάγκουσιτς – Μίλησε μαζί του ο Μπενίτεθ»


