Εξιχνιάστηκε υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης στελέχους της Σκάλας του Μιλάνο
Υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης, μέσω διαδικτύου, με θύμα Έλληνα, στέλεχος της Σκάλας του Μιλάνο εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης, μέσω διαδικτύου, με θύμα Έλληνα, στέλεχος της Σκάλας του Μιλάνο εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος Έλληνα πολίτη για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά την καταγγελία του θύματος για συκοφαντικά δημοσιεύματα και μηνύματα τα οποία εστάλησαν στο εξωτερικό μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, μετά από μήνυση που κατέθεσε το θύμα, που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, ξεκίνησε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι επιχειρείται η δυσφήμησή του με «σκοπό να τον πλήξουν επαγγελματικά και να διαταράξουν τις σχέσεις του με την Γενική Διεύθυνση του Λυρικού Θεάτρου στο οποίο εργάζεται», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Αμεσα από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, με τη συνδρομή εισαγγελέα διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, σε οικία υπόπτου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας φορητός υπολογιστής και μία τηλεφωνική συσκευή τύπου BlackBerry.
Ο κατηγορούμενος δεν συνελήφθη, καθόσον είχε περάσει το αυτόφωρο, ενώ η δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59