Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ψήφο στους Συντηρητικούς δίνουν οι Financial Times

Ψήφο στους Συντηρητικούς δίνουν οι Financial Times

Δύο ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία και το κόμμα των Συντηρητικών απέκτησε έναν ισχυρό σύμμαχο: τους Financial Times. Η εφημερίδα, αν και εκφράζει ανησυχίες για την «εχθρότητα» των Τόρις απέναντι στην Ευρώπη και την απειρία της ομάδας του Κάμερον, υποστηρίζει ότι το κόμμα είναι το καταλληλότερο για να αναλάβει την εξουσία.

Στο πλευρό των Συντηρητικών τάχθηκαν οι Financial Times, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία.

Η εφημερίδα, ανκαι εξέφρασε ανησυχίες για την «εχθρότητα» των Τόρις απέναντι στην Ευρώπη και την απειρία της ομάδας του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέληξε ωστόσο στο συμπέρασμα ότι το κόμμα είναι το καταλληλότερο για να αναλάβει την εξουσία.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία είναι τρομακτικά-τα χειρότερα που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από τη δεκαετία του 1970. Δεν είναι (οι Συντηρητικοί) η τέλεια επιλογή, όμως τα ένστικτά τους είναι τα σωστά. Τα δημοσιονομικά σχέδιά τους, μολονότι ασαφή, υποδηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν το κράτος» σημειώνει σε άρθρο της η εφημερίδα.

Οι Financial Times επαίνεσαν πάντως τις ενέργειες που έκανε ο νυν πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν για να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του επέτρεψε στο κράτος να αναπτυχθεί πάρα πολύ, με κίνδυνο να πνίξει την οικονομία.

«Μετά από 13 χρόνια οι Εργατικοί χρειάζονται μια περίοδο στην αντιπολίτευση για να ανανεωθούν» υποστηρίζει η εφημερίδα.

Όσον αφορά τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες-ο ηγέτης των οποίων, Νικ Κλεγκ, αύξησε εντυπωσιακά τη δημοτικότητά τους στις πρόσφατες τηλεοπτικές μονομαχίες- η εφημερίδα χαρακτήρισε «ελκυστικές» τις προτάσεις τους όσον αφορά τις πολιτικές ελευθερίες και τις μεταρρυθμίσεις, αλλά τονίζει ότι δεν πείστηκε από την πολιτική τους για την οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο