Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε καταζητούμενο επί 17 χρόνια μαφιόζο
Ένας νονός της μαφίας στη Καλαβρία που θεωρούταν από τις Αρχές σαν ένας από τους πιο επικίνδυνους συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από την ιταλική αστυνομία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.
Ένας νονός της μαφίας στη Καλαβρία που θεωρούταν από τις Αρχές σαν ένας από τους πιο επικίνδυνους συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από την ιταλική αστυνομία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.
Ο Τζοβάνι Τεγκάνο, 70 ετών, που καταζητoύταν εδώ και 17 χρόνια, είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονίες, εμπόριο όπλων και σύσταση συμμορίας. Η σύλληψη έγινε στη Καλαβρία.
Θεωρείται ένας από τους αρχηγούς της Ντραγκέτα, του ισχυρότερου από τα τέσσερα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία. Το Ansa μεταδίδει επίσης ότι συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στους 30 πιο επικίνδύνους φυγάδες της Ιταλίας.
Το ιταλικό ινστιτούτο Eurispes εκτιμά ότι το 2007 η Ντραγκέτα είχε έσοδα από τις δραστηριότητές της (εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, πορνεία και εκβιασμοί) ύψους 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2,9% του ΑΕΠ της Ιταλίας.
Μετά τη σύλληψη, ο υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη την αστυνομία για την επιτυχία της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442