Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απογοήτευση Ομπάμα μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τον έλεγχο της Γουόλ Στριτ

Απογοήτευση Ομπάμα μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τον έλεγχο της Γουόλ Στριτ

Βαθύτατα απογοητευμένος δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα μετά την μαζική απόρριψη από τους Ρεπουμπλικανούς των εναρκτήριων διαβουλεύσεων για το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τον έλεγχο της Γουόλ Στριτ, εμποδίζοντας τη συζήτησή του στην ολομέλεια του σώματος. Ομιλία την Τετάρτη στο Ιλινόι για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Βαθύτατα απογοητευμένος δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα μετά την μαζική απόρριψη από τους Ρεπουμπλικανούς των εναρκτήριων διαβουλεύσεων για το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τον έλεγχο της Γουόλ Στριτ, εμποδίζοντας τη συζήτησή του στην ολομέλεια του σώματος.

«Είμαι βαθύτατααπογοητευμένος που οι Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν μαζικά κατά της έναρξης των διαβουλεύσεων για τη μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να το επιτρέψουν αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανακοινωθέν του.

Ο ίδιος κατηγόρησε ορισμένους Ρεπουμπλικανούς για κωλυσιεργία στις διαβουλεύσεις για να πολεμήσουν την μεταρρύθμιση αυτή.

Ο Ομπάμα ενθάρρυνε τη Γερουσία «να ξαναπιάσει δουλειά και να θέσει το συμφέρον της χώρας πάνω από αυτό των κομμάτων».

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει την Τετάρτη από το Ιλινόι για τις μεταρρυθμίσεις των ρυθμιστικών κανόνων της οικονομίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Τρίτη και την Τετάρτη την Αϊόβα, το Μισούρι και το Ιλινόι, με σκοπό να συζητήσει τα σχέδιά του για την αύξηση των θέσεων εργασίας και για την υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων στις αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του θα είναι το Κουίνσι, στο Ιλινόι, όπου και θα εκφωνήσει μια ομιλία για τις μεταρρυθμίσεις στη Γουόλ Στριτ.

Ο αμερικανός πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί επιθυμούν να επιβάλλουν αυστηρότερους κανόνες ελέγχου σε τράπεζες και κεφαλαιαγορές, προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική κρίση του 2008-2009, η οποία βύθισε την οικονομία σε μεγάλη ύφεση.

Οι Ρεπουμπλικανοί παρότι αναγνωρίζουν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, αντιτίθενται στο νομοσχέδιο των Δημοκρατικών, το οποίο θεωρούν ότι επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναμειγνύεται υπερβολικά στις αγορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο