Στο στόχαστρο του Ρούπερτ Μέρντοχ οι New York Times
Την κυριαρχία των New York Times μέσα στην πόλη τους έχει βάλει στο στόχο ο Αυστραλός εκδότης Ρόυπερτ Μέρντοχ με την κυκλοφορία στις σελίδες της Wall Street Journal ενός καινούργιου ενθέτου αφιερωμένου στη Μείζονα Νέα Υόρκη και «όσα κάνουν τη πόλη σπουδαία».
Την κυριαρχία των New York Times μέσα στην πόλη τους έχει βάλει στο στόχο ο Αυστραλός εκδότης Ρόυπερτ Μέρντοχ με την κυκλοφορία στις σελίδες της Wall Street Journal ενός καινούργιου ενθέτου αφιερωμένου στη Νέα Υόρκη.
Το 12σέλιδο ένθετο για τη Μείζονα Νέα Υόρκη θα περιλαμβάνει ειδήσεις για την πολιτική, την οικονομία, τις τέχνες και τα γράμματα όπως και τον πολιτισμό, «όλα όσα κάνουν τη νέα Υόρκη σπουδαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μεγιστάνας των ΜΜΕ.
Μάλιστα σκοπεύει να επενδύσει 35 εκατομμύρια δολάρια στο ένθετο, σε περίοδο ισχνών αγελάδων για τον κλάδο των εφημερίδων. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι θα δελεάσει την αγορά με μεγάλες εκπτώσεις στα διαφημιστικά πακέτα.
Όπως σημειώνει ο Guardian, ο Μέρντοχ έχει από νεαρή ηλικία την επιθυμία να ξεπεράσει τους New York Times, την «γκρίζα κυρία» της αμερικανικής δημοσιογραφίας και φυσικά το έντυπο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην πόλη και δεν κρύβει ότι το ένθετο εντάσσεται σε αυτόν τον στόχο.
Ενόψει της κυκλοφορίας του ενθέτου, οι δύο εφημερίδες άρχισαν έναν ιδιότυπα αγώνα δημοσιευμάτων και υπονοούμενων, συμπεριφορά αρκετά διαφορετική από το παρελθόν, όταν οι σχέσεις των δύο φύλλων ήταν αρκετά διακριτικές.
Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αγόρασε το 2007 τη Wall Street Journal για 5 δισεκατομμύρια δολάρια και έκτοτε προσπαθεί να μετατρέψει την κατά κύριο λόγο οικονομική εφημερίδα σε έντυπο με ευρύτερη κάλυψη της επικαιρότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442